WSBK Brno: Rea schrijft geschiedenis, podium Van der Mark

Jonathan Rea was dit weekend in Brno weer eens ongenaakbaar door met grote overmacht op zaterdag race 1 te winnen, maar ook Michael van der Mark had een succesvol weekend door race 1 als 4de te finishen en race 2 op zondag als 2de het podium te beklimmen. Op zondag kende WK-leider Rea dan wel geen geluk door te crashen en de race te moeten staken, maar op zaterdag schreef hij echter al geschiedenis omdat hij met zijn 6de overwinning van dit jaar het totaal aantal overwinningen in het WSBK-kampioenschap op 60 wist te brengen. Hij passeerde daarmee de legendarische Carl Fogarty die tot dan het record aantal overwinningen in de WSBK op zijn naam had staan. In race 1 werd Rea op het podium vergezeld door de als 2de gefinishte Marco Melandri en derde man Tom Sykes. Michael van de Mark vocht weer een verbeten strijd uit met zijn teamgenoot Alex Lowes, maar wist aan het eind van de race toch wat afstand te nemen en voor hem als 4de te eindigen.

Tijdens race 2 mocht Van der Mark van pole vertrekken met naast zich Alex Lowes en samen wisten zij zich los te rijden van de rest van het veld. Nu was het echter Lowes die aan het langste eind trok en voor Van der Mark als winnaar de finishlijn wist te passeren, terwijl Chaz Davies als derde het podium mocht betreden. Door de goede score van Michael van der Mark neemt deze nu met 196 punten de derde plaats van het kampioenschap in, slechts 9 punten achter Chaz Davies, maar 74 achter Jonathan Rea die leidt met 270 punten.

In de Supersports wist Jules Cluzel de overwinning naar zich toe te trekken na een mooi gevecht met WK-leider Sandro Cortese en zo zijn achterstand in het kampioenschap tot 7 punten terug te brengen op de Duitser. Raffaele De Rosa werd derde.

De volgende WSBK-ronde wordt 23 en 24 juni verreden op het circuit van Laguna Seca in de USA, waar alleen de Superbikes acte de présence zullen geven.

Podium race 1

WSBK Brno VanderMark LowesVan der Mark in gevecht met Lowes


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief