Skip to main content

WorldSBK Assen: Dubbel voor Rea; VDM 4e

WSBK

Ook de tweede Superbike race op het TT circuit Assen is gewonnen door Jonathan Rea, de huidige wereldkampioen. Net als in de eerste race stond ook zijn Kawasaki teamgenoot Tom Sykes naast hem op het podium. Chaz Davies (Ducati) pakte in deze race de derde positie. Michael van der Mark revancheerde zijn val van gisteren door als vierde te eindigen, voor zijn teamgenoot Alex Lowes, die ook gisteren net als Van der Mark niet de finish wist te halen. Marco Melandri, die in de eerste race van dit weekend op het podium eindigde, crashte vandaag.

Rea gaat in het algemeen kampioenschap royaal aan de leiding, met zeven keer winst en een keer een tweede plek. In totaal heeft Rea 195 punten, 64 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sykes. Davies staat derde in het algemeen klassement met 20 punten achterstand op Sykes. Van der Mark staat zesde met 62 punten.

In de Supersport race wist Kenan Sofuoglu de winst te pakken. De Turkse coureur starte vandaag na een ongelukkig begin van het seizoen vanaf pole position en wist Mahias en Cluzel van start tot finish achter zich te houden. Hartog was met een 10e plaats de beste nederlander. Wildcard rijder Vasco van der Valk, vertrokken van de 29e startpositie, finishte als 22e, voor Van Sikkelerus.
Mahias leidt het algemeen klassement met 65 punten, voor Morias (45) en Rolfo (41).

 

Foto: Kawasaki Europe


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws