Skip to main content

WSBK Aragón: Rea verstevigt WK positie

World Superbikes, 1ste race
Dat de Kawasaki ‘s het erg goed doen dit seizoen bleek ook vandaag weer in Aragon met Jonathan Rea die voor de vierde keer in 5 races de wedstrijd wist te winnen en Tom Sykes die de derde podiumplaats wist op te eisen. De uitstekend acterende Chaz Davies wist met zijn Panigale de eer voor Ducati hoog te houden door als tweede op het ereschavotje plaats te nemen. Het was Sykes die kopstart pakte en een groot deel van de race de leiding wist te houden voor teamgenoot Jonathan Rea en Chaz Davies. Gedrieën waren zij te snel voor de rest van het veld en vormden een kopgroep tot aan het eind van de race. Sykes kreeg problemen met de banden en moest uiteindelijk lossen waarna het Davies was die de aan kop liggende Rea onder druk zette en deze zelfs tot twee keer toe in de laatse ronde wist te passeren, maar hem uiteindelijk toch de overwinning moest gunnen. De Aprilia’s met polesitter Haslam en Torres eisten de vierde en vijfde plek op, maar met de Honda’s van het Pata Ten Kate team ging het weer niet zoals gehoopt. Na van p11 vertrokken te zijn wist Michael van de Mark weliswaar in een goed ritme te komen en zich tijdens de race op te werken naar p8, maar moest helaas opnieuw uitvallen door technische problemen en ook wereldkampioen Sylvain Guintoly zal niet tevreden zijn met zijn 9de plaats.

World Superbikes, 2de race
In de tweede race wist Davies vanaf start als eerste de bocht in te duiken en gelijk afstand te nemen op zijn achtervolgers Rea, Haslam en Sykes, om vervolgens de leiding gedurende de hele race niet meer uit handen te geven en deze met vele seconden voorsprong winnend af te sluiten. In de 4de ronde crashte Tom Sykes, zodat Rea en Haslam het met elkaar uit moesten zien te vechten voor de tweede positie. Haslam wist weliswaar Rea hierbij de hele race onder druk te houden, maar kon geen aanval inzetten zodat Rea de race als tweede af kon sluiten en daarmee opnieuw voor een volledig Brits podium wist te zorgen. Michael van de Mark had een goede tweede race, hij wist prima van start te komen en kwam na de eerste ronde al als achtste door. Tijdens de race lag hij nog even zesde en had het de hele race voortdurend aan de stok met BMW rijder Badovini, wat tot zeer mooie gevechten en een mooie achtste plek als eindresultaat leidde. Teamgenoot Guintoly haalde het eind van de race niet vanwege een crash in de 13de ronde. In de WK-stand leidt Jonathan Rea nu met 115 punten, gevolgd door Leon Haslam met 101 en Chaz Davies met 63 punten

World Supersports
In de Supersports waren Cluzel, Sofuoglu en PJ. Jacobsen een tandje te groot voor de rest van het veld. Zij wisten van start af gelijk een gaatje te slaan om deze gedurende de race gestaag uit te bouwen om het elkaar vervolgens erg moeilijk te maken met mooie gevechten als gevolg. WK-leider Wilairot en de sterk rijdende Mahias chrashten al in de 4 de ronde, zodat het kopgroepje 5 seconden los kwam te liggen op de vierde man, Kyle Smith. In de 10de ronde ging het echter mis met Cluzel, hij moest zijn MV Agusta met machinepech aan de kant zetten zodat het Sofuoglu en Jacobsen waren die voor de overwinning mochten strijden. Veel spanning bracht dit niet meer in de race, het was Sofuoglu die niet alleen zijn koppositie wist vast te houden, maar gestaag uit wist te lopen om uiteindelijk met 3,2 seconden voorsprong op Jacobsen de race te winnen. Kyle Smith zorgde voor succes bij het Pata Honda Ten Kate team door op 5,6 sec als derde de finishlijn te passeren. In de WK-stand leidt Sofuoglu nu met 55 punten, gevolgd door P.J. Jacobson met 42 en Wilairot met 36 punten.

De vierde ronde vindt volgende weekend plaats in ons eigen land op het TT-circuit van Assen.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws