Skip to main content

WorldSBK World Superbikes t/m 2025 op Eurosport te zien

TV-zender Eurosport zal ook de komende vijf seizoenen het World Superbikes wereldkampioenschap (WorldSBK) in Nederland uitzenden, zo is de Pan-Europese sportzender overeengekomen met rechtenhouder Dorna WorldSBK Organisatie (DWO). Het gaat daarbij om uitzendingen op de gratis televisiekanalen Eurosport 1 en Eurosport 2, maar ook om online streams met live- en on-demand terugkijken op de (betaalde) platformen van de zender. Eurosport kondigt aan “het World Superbike Championship, evenals WorldSSP- en WorldSSP300-klassen, live in heel Europa te laten zien op haar Eurosport 1 en Eurosport 2 televisiekanalen, inclusief uitgebreide dekking van activiteiten tijdens alle WorldSBK-sessies”. De races worden online gestreamd in de Eurosport-app en via Discovery + in de landen waar die al samengegaan zijn. Momenteel worden de Eurosport Player en Discovery Plus in elkaar geschoven

Op dit moment adverteert Eurosport met een aanbieding van € 3,99 per maand, € 6,99 per maand of € 39,99 per jaar, daarvoor zijn altijd alle trainingen en races zonder reclames te zien. Op die betaalde onlineplayer is voor datzelfde geld nog veel meer motorsport altijd en alles live te bekijken: naast WorldSBK heeft Eurosport dit jaar immers nog de rechten voor MotoGP, maar ook voor MXGP en MX2 motorcross, het Endurance World Championship (EWC), British Superbikes (BSB) en het SEC Europees speedway kampioenschap. Vanaf 2022 komt daar in ieder geval de opvolgende tien jaar het SpeedwayGP-wereldkampioenschap bij, waarvan zusterbedrijf Eurosport Events vanaf dan ook organisator zal zijn, zoals ze dat ook al is bij het EWC. 

Op de lijst van 32 landen waar WorldSBK via Eurosport te zien zal zijn staan, naast Nederland, ook Franrijk en de UK. In België zijn de uitzendingen net zo goed te bekijken, maar dan als land waar de WorldSBK-races “non-exclusive”  op televisie worden uitgezonden. Dat betekent dat ze daar tegelijkertijd nog door een andere zender getoond kunnen worden. Die regeling geldt bijvoorbeeld ook voor Duitsland, Oostenrijk en Spanje.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws