Skip to main content

WorldSBK Thailand: Rea wint eerste race

Op het Chang International Circuit heeft Jonathan Rea de eerste race van de Thaise ronde gewonnen. Rea kon vanaf pole position starten nadat hij ook een sterke kwalificatie kende.

Nadat het rode licht doofde had Rea een sterke start en kon gelijk al iets wegrijden van Marco Melandri, Tom Sykes, Chaz Davies, Alex Lowes en Michael van der Mark. Melandri en Sykes kwamen de eerste ronden regelmatig in gevecht. Van der Mark wist Yamaha teamgenoot Lowes voorbij te gaan en de vijfde plaats in te nemen. Kawasaki rijder Sykes bleef de hele wedstrijd door vechten met Davies en Melandri om de tweede derde en vierde plek, iets dat pas laat in de wedstrijd beslist zou worden. Halverwege de race reed Van der Mark een eenzame race op de vijfde plaats. Een seconde achter hem volgde Lowes, met ruim daar achter Eugene Laverty, Jordi Torres, Xavi Forés, Lorenzo Savadori.

Jonathan Rea won de wedstrijd uiteindelijk met een voorsprong van ruim zes seconden voor Ducati rijder Chaz Davies. Tom Sykes wist in de laatste bocht een goede snelheid te pakken en kon op het rechte eind, vlak voor de finishlijn Melandri nog voorbij steken. Sykes zorgde daarmee voor spanning bij de finish en wist de laatste podiumplaats nét voor Melandri weg te kapen. Michael van der Mark werd veilig vijfde voor Lowes, Torres en Leon Camier. Honda Ten Kate uit Nieuwleusen zag zijn coureurs Nicky Hayden en Stefan Bradl als negende en tiende over de finish komen.

Startopstelling race 2:
Zoals bekend zijn de gridregels vernieuwd en telt de uitslag van race 1 als startopstelling voor race 2, echter wordt de eerste rij omgewisseld én twee rijen terug gezet. Daardoor staat Melandri op de pole position met Van der Mark op de tweede plaats. De eerste startrij wordt afgevuld door Lowes.
Daarachter zijn het Torres, Camier en Hayden op rij 2. Rij 3 bestaat dus uit de podiumplaatsen van race 1. Sykes op zeven, Davies op acht en Rea zal vanaf de negende plaats moeten starten.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws