WorldSBK: Sykes pakt winst in tweede race Laguna Seca

Tom Sykes heeft de zondagrace op Laguna Seca gewonnen voor Davide Giugliano en Chaz Davies. Michael van der Mark finishte als zevende nadat de race werd herstart.

Tom Sykes dook vanaf pole position de eerste bocht in voor Chaz Davies, Jonathan Rea en Davide Giugliano. Michael van der Mark ging onderuit in de eerste ronde. Hij kon zijn weg nog wel vervolgen, maar kon niet meer in de punten finishen. Leon Camier moest zijn motor stilzetten door mechanisch falen. Na een kort gevecht was het Giugliano die de leiding overnam voor Sykes, Jonathan Rea en Davies. Giugliano wist een gaatje te slaan op Sykes, Rea en Davies, terwijl Nicky Hayden het gat op de nummer vier ook groter zag worden. Na vier ronden was dit gat al twee seconden.
In de zesde ronde werd de race rood afgevlagd, na een zware crash van Pawel Szkopek. In de zesde bocht ging hij onderuit en bleef kort naast de baan liggen. De Pool werd per ambulance afgevoerd naar het medical centre op het circuit. Er kwam een herstart over 21 ronden.

Bij de herstart mocht Giugliano de pole position overnemen van Sykes, voor Rea, Davies en Hayden. Michael van der Mark mocht plaatsnemen op de 19e startplaats. Giugliano wist hiervan te profiteren en pakte de holeshot voor Sykes, Hayden, Rea, Lorenzo Savadori en Davies. Van der Mark kende een goede start en kwam na de eerste ronde als 10e over de meet. Giugliano kon meteen een gaatje slaan. Rea wist Hayden voorbij te gaan en daarmee de tweede plek in te nemen. Savadori ging onderuit en zag daarmee zijn wedstrijd eindigen. Na de derde ronde kon Sykes in de Corkscrew Giugliano voorbij gaan. Hierdoor ging Giugliano wijd en kon ook Rea langszij komen. Rea ging een ronde later in de fout, en moest op de tiende positie zijn weg vervolgen. Even later liet zijn motor het afweten en lag de Brit definitief uit de race. Davies was ondertussen opgereden naar de derde plaats. Van der Mark reed op de negende positie achter Xavi Forés, Hayden, Jordi Torres, Alex Lowes en Niccolò Canepa. Met nog vijf ronden te gaan wist Chaz Davies aansluiting te vinden bij Giugliano en Rea, die al menig keer in gevecht waren geweest om de eerste plaats. Davies kon doorzetten en Giugliano voorbij gaan. Sykes maakte een foutje, waar Davies van schrok. Hierdoor kon Giugliano de tweede positie terugnemen van zijn Ducati teamgenoot. Zij kwamen hierna in gevecht waarbij zij elkaar ook af en toe raakten. Sykes kon hiervan profiteren en een gat slaan. Giugliano bleek de sterkste van de twee Ducati rijders en wist opnieuw aansluiting te vinden bij Kawasaki coureur Sykes. Hij probeerde Sykes nog enkele keren in te halen, maar dit was tevergeefs.
Tom Sykes schreef de wedstrijd op zijn naam voor Davide Giugliano en Chaz Davies. Achter de top drie kwam Forés als vierde over de finish met achter zich Hayden en Torres. Michael van der Mark werd zevende voor Canepa, die onderuit werd gereden door Alex Lowes die zich verremde. Canapa kon zijn machine snel genoeg oppakken en toch als achtste over de finish te komen. Anthony West en Roman Ramos vulden de top tien.

Jonathan Rea blijft leider in het kampioenschap met 368 punten voor Sykes (322) en Davies (260). Giugliano en Van der Mark hebben allebei 185 punten. Doordat Giugliano in de laatste race beter presteerde staat hij vierde en Van der Mark vijfde.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief