Skip to main content

WorldSBK Superbikes kalender 2021: openingsrace op TT-Circuit Assen

Voor het eerst sinds 2004 start het FIM Superbike Wereldkampioenschap in 2021 in Europa en die openingsronde zal in Nederland plaatsvinden op het TT Circuit Assen. Hierdoor begint het kampioenschap pas eind april, waarmee de invloed van de corona-pandemie hopelijk veel kleiner zal zijn. Vanuit Nederland gaat het kampioenschap daarna binnen Europa door naar Estoril in Portugal en MotorLand Aragon in Spanje. De enige Italiaanse ronde van het seizoen vindt daarna plaats op het Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, waarna de UK de World Superbikes terugziet op Donington Park. Dan loopt de voorlopige route via Magny-Cours, Barcelona-Catalunya en Jerez terug naar Portugal, waar de laatste Europese ronde in Portimao plaats zal vinden.

Dan hoopt het circus zich weer te mogen verplaatsen naar Zuid-Amerika, waar teruggekeerd wordt naar het Circuito San Juan Villicum. Voor het eerst sinds 1997 staat Indonesië daarna weer  op de kalender op het geheel nieuwe Mandalika International Street Circuit, hoewel dat nog wel wacht op homologatie. Eenmaal in Azië aangekomen volgt Phillip Island pas op de lijst, al is er nog geen datum voor aangekondigd. De afsluiting van het seizoen moet dan in een laatste, dertiende ronde gebeuren, maar daarover is nog niks bekend. Het lijkt voor de hand te liggen dat dit in een land als Qatar of Abu Dhabi zal gaan zijn. 

In het kampioenschap zullen een aantal Nederlanders meedoen: Michael van der Mark voor het eerst op een BMW M1000RR, Bo Bendsneyder (ex-Moto2) voor het eerst op een Yamaha R6, net als Jaimie van Sikkelerus. Verder zal in ieder geval de regerend wereldkampioen Jeffrey Buis weer in Supersport 300 rijden. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws