WorldSBK: Rea wint eerste race op Laguna Seca

Jonathan Rea heeft zaterdag de race van het World Superbike kampioenschap op zijn naam geschreven. Michael van der Mark werd vierde nadat hij van een elfde plaats moest starten.

Rea’s teamgenoot Tom Sykes pakte de holeshot voor Rea, Chaz Davies, Davide Giugliano en Nicky Hayden. Van der Mark wist bij de start gelijk twee posities te winnen en ging als negende de eerste bocht in. Davies drong in de eerste ronde gelijk aan bij Rea en wist hem ook voorbij te gaan. Dit drietal wist een gaatje te slaan op het veld, dat op de vierde plaats werd aangevoerd door Giugliano met in zijn kielzog de Amerikaan Nicky Hayden.
Na drie ronden wist Davies de leiding over te nemen van Sykes. Die schrok hier iets van en ging daardoor wat wijd. Hierdoor kon Rea ook binnendoor komen en belandde Sykes op de derde plaats. Enkele bochten later schoof Davies met zijn Ducati het grind in, Rea kwam hierdoor aan de leiding.
Een paar ronden later maakte Rea een foutje en ging wijd. Een crash kon hij net voorkomen. Hij bleef de leiding vasthouden, maar Giugliano kon wel opnieuw aansluiting vinden bij de leidende Kawasaki rijders. Rea wist weg te rijden bij zijn teamgenoot en Giugliano kon het tempo van beide heren niet volgen en zag de afstand op Sykes groter worden. Na 12 ronden reed Rea een seconde voor de tweede man Sykes, bijna twee seconden voor Giugliano en zes seconden voor Hayden. Alex Lowes reed daar achter op de vijfde positie met achter hem Lorenzo Savadori en op de zevende plaats aangekomen Van der Mark. Giugliano ging een ronde later onderuit. Koploper Rea maakte een foutje in de Corkscrew en zag Sykes voorbij komen. Even later maakte Sykes een foutje waardoor Rea de leiding weer wist terug te nemen.

Nederlander Michael van der Mark kon vanaf zijn zevende plaats de druk op voeren bij Savadori en wist hem voorbij te gaan. Doordat hij als enige naast de twee Kawasaki coureurs tijden van 1.24 wist te noteren kon hij ook aansluiting vinden bij Alex Lowes om hem even later ook te passeren. Nicky Hayden leek te ver weg, maar in de laatste ronde wist hij toch de aansluiting te vinden. In de laatste bocht probeerde hij de derde positie van Hayden over te nemen maar ging hierbij wat wijd.

Jonathan Rea won de wedstrijd voor Tom Sykes. Ten Kate Honda rijder Nicky Hayden werd derde net voor teamgenoot Michael van der Mark. Alex lowes moest genoegen nemen met de vijfde plaats voor Savadori, Xavi Forés, Jordi Torres, Alex De Angelis en Niccolò Canepa.

Rea leidt het kampioenschap met 368 punten voor Sykes (297) en Davies (244). Michael van de Mark is een positie opgeschoven door de crash van Giugliano en staat nu vierde op de wereldranglijst met 176 punten.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief