Skip to main content

World Superbikes Assen 2020 verzet naar augustus

Met de gisteren aangekondigde verscherping van de maatregelen rondom het corona-virus, is duidelijk geworden dat de World Superbikes (WorldSBK) van 17 tot en met 19 april 2020 niet doorgaan. De organisatie wacht al erg lang met de afgelasting, terwijl toch al langer duidelijk is het evenement geen doorgang kan vinden. De afgelasting zelf is overigens nog niet aangekondigd door het circuit zelf of organisator Dorna World Superbikes Organisation (DWO), maar door het verbod op evementen tot 1 juni 2020, zoals dit gisteren door de Nederlandse regering is aangekondigd, is doorgang onmogelijk geworden. 

De afgelasting zal ook gelden voor alle andere motorsport op het TT-Circuit. Misschien niet eens zozeer door het gevaar van onderling contact, dit is bij motorrijden immer niet aanwezig, maar meer omdat er op het circuit altijd het risico van een valpartij is, waarbij hulp verleend moet worden en eventueel ziekenhuiscapaciteit onnodig belast wordt. 

Update: DWO laat weten dat World Superbikes Assen verzet zijn naar 21, 22 en 23 augustus van dit jaar. 

Een overzicht met alle actuele motorsportkalenders voor WorldSBK, MotoGP, MXGP en FIM EWC vindt u hier; Alle 2020 kalenderupdates door Corona: MotoGP, WorldSBK, MXGP etc.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws