Weer vooruitgang Vasco van der Valk in BSB Motostar

Tijdens de achtste ronde van het British Superbikes Motostar kampioenschap 2015 heeft Vasco van der Valk (15) uit Amersfoort op Cadwell Park zijn beste prestatie van het seizoen neergezet. Met een 6e en een 5e plaats liet hij zien dat hij als coureur blijft groeien in dit zeer sterk bezette kampioenschap. Cadwell Park is een circuit in de klassieke Britse racetraditie: smal, fysiek zwaar en met een publiekstrekker in de vorm van “The Mountain”, een heuvel waarover de racemotoren loskomen. Door deze ingrediënten komen er jaarlijks 50.000 fans naar dit evenement en staat het op de ‘bucketlist’ van elke motorsportfan. Voor Vasco een prachtig podium dus!

In de eerst vrije training viel het de jonge coureur niks mee het uitdagende circuit te leren kennen, maar ook nu kreeg hij het opvallend snel toch onder de knie. Uiteindelijk mocht hij na de trainingen als achtste op de grid staan, dit alleen al was een opvallende prestatie voor iemand die voor het eerst hier reed. In de race kon hij goed aanhaken bij de concurrentie, waarna hij beheerst naar een schitterende zesde plaats reed, zijn beste prestatie tot dan toe. Daarnaast was zijn rondetijd goed voor een vijfde startplaats in Race 2. Voorafgaand aan die tweede race begin het flink te regenen. De monteurs van Team ILR reageerden snel met het monteren van regenbanden, waarop in de natte omstandigheden een mooie race volgde. Vasco kwam daarin even als vierde door, maar moest toch nog één plek inleveren, waarop hij als 5e werd afgevlagd; een topresultaat! Hierdoor stijgt hij naar een 9e plaats in het kampioenschap, een mooi uitgangspunt voor de race op Oulton Park over 14 dagen en zeker voor het TT-Circuit in Assen over een maand.

Teameigenaar en 10-voudig Isle of Man racewinnaar Ian Lougher: “Vasco was hier nog nooit geweest, maar liet nog maar weer eens zien wat een fantastische coureur hij is”. 

Het team reisde, net als veel andere motorrijders, heen en weer naar Engeland met de nachtboot van Stena Line via Hoek van Holland naar Harwich. Ideaal, omdat ze hierdoor uitgerust aankwamen, zonder een dag te verliezen. 

Foto: David Johnston


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief