Update MotoGP: Marc Marquez breekt bovenarm in Jerez

In een persbericht heeft het Honda Repsol team laten weten dat Marq Marquez ten gevolge van een crash in bocht 3 tijdens het gevecht om de tweede positie in de race een gebroken rechter bovenarm heeft opgelopen. De regerende wereldkampioen zal naar Barcelona worden vervoerd om daar op dinsdag een operatie te ondergaan.

Na een ongelooflijke comeback tijdens de race – na eerder in de grindbak te zijn beland – kreeg Marc Marquez een highsider in bocht 3 en kwam daarbij hard neer op zijn rechterarm en werd daarna ook nog eens stevig aangetikt door zijn eigen machine. Als gevolg hiervan heeft de achtvoudig wereldkampioen een zogenaamde transversale diafysaire fractuur opgelopen aan zijn rechter humerus (bovenarm). De medische staf van de MotoGP heeft bevestigd dat er geen sprake is van ernstig hoofd- of borstletsel, maar Marquez blijft gedurende 12 uur onder observatie.

In de laatste berichten schijnt echter ook de radiale zenuw in de bovenarm te zijn beschadigd. Dit zou nog wel eens voor een groter probleem kunnen zorgen dan de opgelopen breuk. Marquez reist op maandag 20 juli naar het Hospital Universitari Dexeus in Barcelona en zal daar op dinsdag 21 juli worden geopereerd door Dr. Xavier Mir en zijn team. De hersteltijd is nog niet bekend, daar zal door het Repsol Honda Team na de operatie een update over worden gegeven.

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief