Skip to main content

TT-circuit Assen verliest 3,5 miljoen door niet doorgaan Dutch TT MotoGP

Het niet doorgaan van de 90e editie van de Dutch TT MotoGP-races op het TT-circuit van van Assen levert het circuit een verlies van 3,5 miljoen euro op. Opvallend bij dat cijfer is dat het organiseren van de MotoGP-races jaarlijks 6 tot 6,5 miljoen van de jaaromzet van 14 miljoen euro van het circuit uitmaakt, wat zou betekenen dat het Dutch TT-raceweekend normaliter wel een zeer ruime winstmarge heeft. 

Het circuit deed in de winter nog een aantal zeer grote investeringen voor een nieuwe asfaltlaag en digitale ‘vlaggen’, een systeem waarbij de rijders op de baan niet alleen door de vlaggen van marshalls ingelicht worden over acute zaken, maar ook door lichtgevende, gekleurde vlakken naast de baan. Ook kwam er een nieuw starthuis, met een golvend dak in dezelfde vorm als het dak van de hoofdtribune. In totaal werd er 3 miljoen euro uitgegeven, iets wat dit jaar dus niet wordt terugverdiend. 

Het circuit zelf zegt dat ze dat verlies aankunnen als er volgend jaar maar weer gewoon met publiek geraced mag worden, anders moet er geld geelend worden bij externe financiers, overheden of banken. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws