Skip to main content

TT-Circuit Assen: Dutch TT MotoGP en World Superbikes 2020 niet op geplande data

De gisteren aangekondigde doorlopende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus maken duidelijk dat de Dutch TT MotoGP 2020 op het TT-Circuit van Assen niet door kan gaan op de geplande datum op 28 juni. Dit geldt helaas ook voor de nieuwe, alternatieve datum die voor World Superbikes was opgegeven van 21 t/m 23 augustus, nadat de eerste datum in april al afgelast werd wegens het virus. Er zijn dit keer nog geen alternatieve data bekendgemaakt, de vraag is ook of dit nog wel gaat gebeuren. Extra zuur is dat het TT-Circuit juist voor dit jaar de hele baan van gloednieuw asfalt had voorzien. 

Het lijkt erop dat organisator Dorna van zowel MotoGP als WorldSBK gestopt is met het brengen van alternatieve kalenders, deels omdat dit geen doen meer lijkt te zijn, maar deels ook omdat de laatste tijd de beslissingen niet zozeer bij Dorna liggen, maar meer door de verschillende landen. Zo liet Duitsland recent al weten dat de lockdown daar langer doorloopt, zodat de Grand Prix daar ook al geen doorgang kon vinden.

Uiteindelijk is het voor iedereen vooral afwachten. Arjan Bos, voorzitter van het TT-Circuit zei daar gisteravond tegenover het Dagblad van het Noorden over: 

“Als wij graag willen, dan denk ik dat er wel plek is voor ons. Die status hebben we. Maar hoe een ingekorte kalender er uit komt te zien, daar kan ik niks zinnigs over zeggen op dit moment. Dorna hoopt op een cyclus van 10 Grands Prix. Hopelijk is er nog een beetje een seizoen van te maken.” 

De organisatie van het TT-Festival heeft laten weten dat dit niet door kan gaan. Het zou dit jaar voor het eerst van drie naar negen dagen worden uitgebreid. 

Update 22-04-2020: Helaas houden de recente maatregelen van de regering in dat de 90e TT Assen wordt verplaatst naar dit najaar of volgend seizoen. We zijn hierover in gesprek met organisator Dorna. Reeds aangeschafte tickets behouden gewoon hun geldigheid. Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van TT Circuit Assen groot, maar ondanks dat staan we volledig achter dit regeringsbesluit. De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit. Stay safe en hopelijk tot snel op TT Circuit Assen!

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws