TrialGP: Dutch Trial Grand Prix 2019 in Zelhem

Komend jaar zal voor het eerst sinds 1979 weer een Trial Grand Prix in Nederland plaatsvinden, zo laten organisator TrialGP en motorsportclub ZAMC weten. De Zelhemse Auto Motor Club was in 2012 en 2017 al organisator van het Europese Trial kampioenschap, waarbij de laatste editie het begin van een traject naar deze Grand Prix bleek. Zelhem is een plaats in de gemeente Bronckhorst in Gelderland, dezelfde gemeente als wegracedorp Hengelo. De ZAMC organiseert (onder andere) al decennia lang offroadritten, enduro’s, veteranentreffens en toerritten. 

De ZAMC is definitief organisator van de TrialGP Netherlands op 22 – 23 juni 2019. Maandag 8 oktober zijn de laatste handtekeningen gezet onder een overeenkomst tussen de ZAMC met TrialGP promotor Sport7 uit Engeland. Een overeenkomst waar lang en intensief over is gesproken en onderhandeld. Hierbij was de KNMV een belangrijke partner in begeleiding, advisering en ondersteuning. De ZAMC organiseert de 3e wedstrijd in de WK cyclus van totaal 8 wedstrijden, waarvan 1 in Japan en 7 in Europa. Vooral de uitbreiding en aanpassing van de hindernissen kreeg de hoogste prioriteit met direct daarna toch wel het financiële traject. Inmiddels heeft het trialterrein al totale verandering ondergaan. Op 23 juli heeft er een beoordeling door de FIM en Sport7 in Zelhem plaatsgevonden. Hierna stonden alle seinen op groen, ook de nonstops bleken WK proof. Inmiddels zijn er nu ook al voldoende zekerheden om dit grootste motorsport evenement in de ZAMC geschiedenis ooit, met vertrouwen tegemoet te zien, 

Zonder anderen tekort te doen zullen vooral veel bezoekers op Toni Bou afkomen, de Spanjaard heeft 24 wereltitels en is voor veel motorrijders een waar fenomeen. Ook komen grote namen als Adam Raga, Albert Cabestany en Takahisa Fujinami meedoen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief