Skip to main content

Thuis? Gratis MotoGP en WorldSBK races terugkijken

Nu het coronavirus alle motorsport stillegt, heeft Dorna als organisator van MotoGP en World Superbikes (WorldSBK) op haar websites een aantal klassieke races gratis ter beschikking van de fans gesteld. Waar hiervoor normaal een VideoPass nodig is, kunnen nu een tiental “classics” van elke kampioenschap gestreamd worden. Dorna heeft hiervoor zelfs de normale inlogbeperking verwijderd, zodat iedereen de wedstrijden kan zien, zonder in te hoeven loggen. 

Van de MotoGP zijn de 10 meest iconische MotoGP & 500cc races ooit te zien, met klassiekers als Lorenzo-Rossi in de laatste bochten van Barcelona, of Stoner-Rossi door de Corkscrew van Laguna Seca. Wat ouder is Criville vs Doohan in ’96 op Jerez en juist heel recent de enorme strijd in de kopgroep tijdens de Dutch TT van 2018. Deze races zijn te zien: Dutch TT Assen 2018, Philip Island (Australië) 2017 en 2015, Estoril (Portugal) 2006, Barcelona (Catalonië) 2007 & 2009, Laguna Seca (USA) 2008 & 2012, Donington (UK) 2000 en Jerez 1996. Daanaast staan er nog een aantal mini-documentaires op de site. Aanrader voor fans in dit genre is ook de documentaire Undaunted over Andrea Dovizioso, gratis te zien op de site van Red Bull TV.

Link naar de gratis MotoGP pagina: https://mtrn.ws/Top10MotoGP 

World Superbikes heeft ongeveer hetzelfde gedaan, met de 10 grootste classics in dit kampioenschap gratis te zien als WorldSBK #StayAtHome essential bundle. Denk dan aan Carl Fogarty’s eerste overwinning voor Honda op Hockenheim in 1996, of Regis Laconi op Imola in Race 2. Ook de meest close finish aller tijden tussen Leon Haslam en Michel Fabrizio op Phillip Island en Sepang Race 2, met dat incident tussen Chaz Davies een Jonathan Rea in de laatste bocht. Of Toprak Razgatlioglu die vorig jaar de eerste Turkse winnaar ooit werd. Ook is de Donington Park Race 2 in 2000 te zien, met een bizar gevecht tussen de Britse wildcards, maar natuurlijk ook Imola Race 2 in 2002 met het iconische gevecht om de titel tussen Colin Edwards en Troy Bayliss. Tijdens Aragon Race 2 in 2017 was het spannend tot aan de finish door een gevecht tussen Chaz Davies en Jonathan Rea, terwijl Michael van der Mark op Donington Park geschiedenis schreef. Daarnaast is er ook de race uit 2015 op Phillip Island, met een briljant gevecht tussen Leon Haslam en Jonathan Rea in de laatste ronde. WorldSBK belooft elk weekend een extra race toe te voegen. (update: zojuist is het volledige raceweekend van 2018 op het TT-Circuit in Assen vrijgegeven) 

Links naar de gratis WorldSBK pagina: https://mtrn.ws/WorldSBKstayAtHome1 en https://mtrn.ws/WorldSBKstayAtHome2, de nieuwe gratis races worden steeds apart aangekondigd.

Voor de gamers onder ons is nu de nieuwe TT Isle of Man game te winnen: Thuis? Win de nieuwe game TT Isle of Man – Ride on the Edge 2

Een overzicht van alle actuele motorsportkalenders vindt u hier: https://mtrn.ws/motorsportkalenders2020


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws