Skip to main content

Ten Kate terug in World Superbikes met Yamaha en Loris Baz

Het Nederlandse Ten Kate Racing zal binnen enkele maanden weer aan de start van een World Superbikes race verschijnen, met Loris Baz als coureur van een Yamaha YZF-R1. Na 16 seizoenen met Honda in WorldSBK en WorldSSP werd Ten Kate door opeens te kennen gegeven dat Honda niet door wilde met het team uit Nieuwleusen. Door de extreem late aankondiging hiervan kon het team geen nieuwe start maken voor het huidige seizoen en ging Ten Kate Racing BV zelfs failliet

Nu is er dus een nieuwe start met Yamaha, waarvan al wel twee teams met elk twee coureurs met fabrieksondersteuning in het WK Superbikes rijden. Daarnaast zal het team de raceactiviteiten breder trekken, door ook “GYTR Race Pro Shopt” te worden, een bedrijf waar coureurs van elk niveau racemateriaal en -racekennis kunnen krijgen. Ten Kate zal niet snel “gewoon” Yamaha motordealer worden, omdat Gebben Motoren, de grootste Yamaha-dealer van Nederland, op maar 15 kilometer afstand zit. 

De definitieve startdatum van de nieuwe combinatie is nog niet bekend, maar de bedoeling is dat dit op Jerez zal zijn, in de 6e ronde van het 2019-kampioenschap. Vanuit daar zal het team weer stappen gaan maken naar een volwaardige status binnen het WorldSBK wereldkampioenschap.

Bron & foto: WorldSBK.com


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws