Skip to main content

Ten Kate Racing met EAB terug in WK Supersport

Na heel veel succesvolle jaren in het Europees Superstock 600-kampioenschap en de FIM Cup Superstock 1000 bundelen Ten Kate Racing en het EAB Racing Team wederom hun krachten voor een nieuw WorldSSP-project, onder de naam EAB Ten Kate Racing. Dit gaan ze doen met de WK-winnende Yamaha YZF-R6 en de Zuid-Afrikaanse rijder Steven Odendaal. Het WorldSSP-kampioenschap is altijd erg belangrijk geweest voor Ten Kate Racing, maar de laatste jaren was het door omstandigheden, waar ze zelf geen invloed op hadden, niet mogelijk om in deze 600cc-klasse te rijden. Binnen het nieuwe Yamaha Superbike-project zijn er wel volop mogelijkheden omdat de R6 al jaren de referentie is in zijn klasse. Met negen wereldtitels is Ten Kate Racing nog altijd met afstand het meest succesvolle team uit de WorldSSP-historie en het doel is om er tien titels (en hopelijk meer) van te maken.

De 26-jarige Steven Odendaal reed de laatste jaren in het Moto2-wereldkampioenschap, maar heeft ook veel ervaring met Supersport-machines want hij is drievoudig Zuid-Afrikaans 600cc kampioen (2014, 2015 en 2017). In 2016 won hij daarnaast het FIM CEV Moto2 Europees Kampioenschap.

Ook het EAB Racing Team weet hoe je een kampioenschap moet winnen. Dat deden ze namelijk in 2009 en 2012 met respectievelijk Gino Rea en Michael van der Mark in het EK Superstock 600. De laatste jaren had het team het niet altijd even gemakkelijk, hoewel ze nog altijd een aantal podiums wisten te pakken in de FIM Cup Superstock 1000. De afgelopen twee jaar reed het team in het WorldSSP en deze ervaring is zeer waardevol voor het nieuwe project.

Steven Odendaal – rijder EAB Ten Kate Racing: “Ik ben erg enthousiast en blij dat ik volgend jaar voor EAB Ten Kate Racing in het WorldSSP mag rijden en ik kijk er echt naar uit om met zo’n professioneel team samen te werken. Ik denk dat we met de steun van dit fantastische team kunnen vechten voor de titel en zonder twijfel een goede kans hebben om races te winnen.”

Kervin Bos – teammanager Ten Kate Racing – Yamaha: “We zijn erg blij dat we weer samen kunnen werken met Ferry Schoenmakers, eigenaar van het EAB Racing Team, en we zijn erg trots dat we met Steven Odendaal een voormalig WK Moto2-rijder aan boord hebben. Vanaf het moment dat we hoorden dat Steven beschikbaar was, wilden we hem voor ons nieuwe WorldSSP-team. We hebben nu een zeer solide basis voor dit project en dat is belangrijk voor Ten Kate Racing want we hebben ook het een en ander te bewijzen vanwege al het succes uit het verleden. Net als vroeger worden de motoren en onderdelen ontwikkeld binnen Ten Kate Racing Products, onze eigen tuning-afdeling. We kunnen niet wachten om weer op het circuit te zijn met ons eigen WorldSBK-team en ons eigen WorldSSP-team in 2020, slechts een jaar na de breuk met Honda.”

Ferry Schoenmakers – teameigenaar EAB Racing Team: “Het is echt fantastisch om weer samen te kunnen werken met Ten Kate Racing. We hebben samen prachtige successen behaald en ik ben er van overtuigd dat we nog veel meer prachtige successen gaan behalen met Steven, Ten Kate en Yamaha. Hoewel het een nieuw project is, hebben we al ongelooflijk veel kennis en ervaring in huis waardoor ik met heel veel vertrouwen uit kijk naar het komende seizoen.”

De eerste test van Steven Odendaal op de EAB Ten Kate Racing Yamaha YZF-R6 is op 28 en 29 november op Jerez de la Frontera in Spanje, samen met het WorldSBK-team van Ten Kate. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws