Skip to main content

Suzuki trekt zich nu ook uit BSB en straatraces terug

Suzuki trekt zich na MXGP, WorldSBK en MotoGP nu ook terug uit het British Superbike Championship (BSB) en de Road Races, voorafgaand aan het seizoen 2023. Daarmee komt een einde aan een zeer succesvolle tijd zowel in BSB als de sterk daaraan gelieerde straatraces, zoals die op Isle of Man en de Northwest 200.

In overeenstemming met de wereldwijde racestrategie – waarbij het MotoGP-project werd stopgezet en de fabrieksondersteuning in het Endurance World Championship werd teruggeschroefd – en na het vertrek van het huidige GSX-R1000R-model van de Europese markten, beëindigt Suzuki haar officiële betrokkenheid bij het belangrijkste nationale superbike kampioenschap ter wereld.

In de afgelopen zes seizoenen heeft de Suzuki GSX-R1000R – in samenwerking met Hawk Racing – British Superbike- en superstock-races gewonnen met onder meer Bradley Ray, Richard Cooper, Sylvain Guintoli, Kyle Ryde, Gino Rea, Tim Neave, Billy McConnell en Charlie Nesbitt aan het stuur. In 2019 wist Richard Cooper op een Suzuki van Hawk Racing zelfs nog het zwaar bevochten Britse National Superstock 1000 Championship te winnen.

2017: Michael Dunlop wint Isle of Man TT Senior

Er was ook succes bij de Road Races, met Cooper die podiumplaatsen behaalde bij de North West 200, maar vooral toen Michael Dunlop met de GSX-R1000 de Senior TT 2017 op het Isle of Man won.

Suzuki wil de rijders en fans bedanken voor hun steun, en in het bijzonder Steve en Stuart Hicken en iedereen bij Hawk Racing, voor hun harde werk en toewijding in de afgelopen zes jaar, zonder welke geen van deze historische resultaten mogelijk zou zijn geweest. Iedereen bij Suzuki wenst het team alle goeds voor de toekomst.

Suzuki

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws