Supercross USA: 7 ronden motorcross op één plek zonder publiek

De laatste zeven ronden van het AMA Supercross Championship worden van 31 mei tot 21 juni gereden in hetzelfde Rice-Eccles Stadium van Salt Lake City, zonder dat er fans aanwezig zijn. Alle races zijn live op televisie en on-demand te volgen. Zondag 31 mei om 06:00 (Nederlandse tijd) is de eerste ronde hiervan live te volgen.

De Supercross-rijders hebben volgens de organisatoren weinig tot geen contact met tegenstanders en dragen daarnaast verschillende beschermingsmiddelen: integraalhelmen die de mond bedekken, bril, handschoenen, laarzen en shirts met broeken die weinig tot geen huid onbedekt laten.

Het AMA Supercross Championship werd begin maart stopgezet na het afwerken van tien ronden van het uit 17 ronden bestaande SX-kampioenschap. De laatste race werd gehouden op 7 maart op Daytona International Speedway in Daytona Beach, Florida, waar Eli Tomac op een Kawasaki zijn vijfde overwinning van het seizoen behaalde, in gevecht met Ken Roczen van Team Honda HRC. Tomac en Roczen strijden in de hoogste klasse allebei om hun eerste titel, met maar drie punten verschil.

De terugkeer naar wedstrijden zal moeten voldoen aan alle richtlijnen en protocollen voor de deelnemers en ‘essentiële’ medewerkers, inclusief alle federale, staats- en lokale gezondheidsrichtlijnen en -regels. Dit betekent een verplichte prescreening, testen, temperatuurcontroles, gezichtsmaskers, aangepast sanitair en social distancing om het contact tussen personen te beperken. Het raceformat is ook aangepast om het aantal rijders te verminderen, wat noodzakelijk is om binnen de minimumvereisten te blijven. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief