Succesvolle operatie Marc Marquez

De operatie aan de breuk in de rechterbovenarm van Marc Marquez is succesvol verlopen, zo laat het team van Honda weten. Tijdens de MotoGP van afgelopen zondag op het circuit van Jerez liep Marquez een zogenaamde transversale diafysaire fractuur op. Hierdoor was een operatie noodzakelijk. De operatie is uitgevoerd door Dr. Xavier Mir en zijn team, in samenwerking met Dr. Barrera. Tijdens de operatie is de schouder intern gefixeerd door de plaatsing van een titaniumplaat.
Voor de operatie werd gevreesd dat er eventueel ook een zenuw beschadigd zou zijn, deze blijkt gelukkig in orde. Marquez blijft ter observatie nog 48 uur in het ziekenhuis van Barcelona, Hospital Universitari Dexeus. Hij hoopt dit jaar nog terug te keren binnen de MotoGP, maar wanneer precies is nog niet duidelijk.

Alberto Puig, Team manager van HRC: “Iedereen die meedoet aan de racesport loopt het risico om op de operatietafel te belanden. Jammer genoeg betreft het in dit geval Marc Marquez. Hij heeft tijd nodig om te herstellen, maar we zijn vooral blij dat de operatie goed is verlopen. Dit geeft het team ook een hoop motivatie, maar nu moeten we vooral geduldig zijn en afwachten hoe Marc herstelt en wanneer hij weer terug kan keren”.

Alberto Puig geeft ook aan dat Cal Crutchlow ook een operatie heeft ondergaan van de week. Crutchlow heeft afgelopen zondag ook een harde crash meegemaakt, waardoor een operatie aan de pols nodig was. Aanstaande vrijdag hoopt hij weer op te stappen om te kijken hoe het gaat met de pols. Het team is echter optimistisch over de aankomende GP.

Fotocredits: MotoGP.HondaRacingCorporation.com 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief