Skip to main content

Sterk deelnemersveld Dutch Masters of Motocross 2018

Op zondag 11 maart 2018 start het nieuwe seizoen van de Dutch Masters of Motocross. De allersterkste motocrossers uit binnen- en buitenland strijden tegen elkaar op circuit ‘De Herikerberg’ in Markelo. Zo komt onder andere de kersverse leider in het wereldkampioenschap, Red Bull KTM Factory coureur Jeffrey Herlings, zijn titel verdedigen. 

Felle strijd in 500cc verwacht 
Afgelopen weekend liet Jeffrey Herlings zien dat er geen cadeautjes worden gegeven in de zwaarste klasse van de motocross. Na een uitermate felle strijd kwam hij als winnaar uit de strijd bij de Grand Prix van Argentinië. Veel van zijn concurrenten komt ‘The Bullit’ in Markelo wederom tegen. MXGP-collega’s Glenn Coldenhoff, Gautier Paulin (FRA), Romain Febvre (FRA), Kevin Strijbos (BEL), Jeremy Seewer (SUI), Max Anstie (GBR) en Shaun Simpson (GBR) zijn slechts enkele van de internationale grootheden die het Herlings moeilijk willen maken. De grote namen moeten zich op hun beurt bewijzen ten opzichte van de sterkste coureurs uit het Open Nederlands Kampioenschap, zoals Luca Nijenhuis en Lars van Berkel. De Nederlanders hebben al twee wedstrijden gereden en voelen zich als een vis in het water op het typisch Nederlandse circuit van Markelo.

Kan Kjer Olsen zijn 250cc titel verdedigen?
In de 250cc komt de Deen Thomas Kjer Olsen, tweede in de WK-tussenstand, zijn titel Dutch Master of Motocross verdedigen. Hij moet daarvoor wel afrekenen met zijn sterke Amerikaanse teamgenoot Thomas Convington en de Australiër Jed Beaton. Natuurlijk zijn ook de Nederlandse WK-coureurs in Markelo aanwezig om zich van hun beste kant te laten zien. Het publiek verwacht daarom veel van onder andere Calvin Vlaanderen, Bas Vaessen, Davy Pootjes, Roan van de Moosdijk en de vele andere gretige Nederlanders. Ook de wedstrijden in de 85cc en 125cc worden gekenmerkt door volle en internationale velden met talenten uit landen als Zuid-Afrika, Rusland, Spanje en Groot-Brittannië.

Acht wedstrijden op één dag
Het programma van de Dutch Masters of Motocross is zoals altijd goed gevuld. Na de tijdtrainingen start om 11:30 de eerste van maar liefst acht wedstrijden. De 85cc, 125cc, 250cc en 500cc klassen komen allemaal twee keer in actie. Het volledige tijdschema vind je hier.

Drie wedstrijden én spectaculaire finale
Na de wedstrijden in Markelo volgen de races in Oldebroek (maandag 2 april) en Mill (zondag 6 mei), die uiteindelijk leiden tot de finale tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (12, 13 en 14 juli). Hiermee is de Zwarte Cross, met ruim 200.000 bezoekers, gastheer van het grootste motocrossevenement ter wereld!

Ticketprijs: Jeugd 12 t/m 17 jaar: € 10,-. Volwassenen: € 20,-.

Bron: KNMV


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws