Skip to main content

SOWB stopt met organisatie brommerraces

Na 30 jaar organiseren van brommerraces stopt de Stichting Organisatie Brommer- en scooter Wegraces (SOBW) ermee. De organisatie kampte volgens eigen zeggen weliswaar met teruglopende deelnemersaantallen, maar hoopte deel uit te maken van de nieuwe organisatie van het Nederlands wegracekampioenschap voor JuniorenNederlands wegracekampioenschap voor Junioren. Bij dat nieuwe Junior Racing kampioenschap van de KNMV lijken de levensvatbare klassen van de SOBW brommerraces en de minibikes samengevoegd. Hierin heeft de KNMV blijkbaar geen rol voor de SOBW ingeruimd, waarop de organisatie zichzelf feitelijk opheft. Onderstaand het bericht van de SOBW. 

SOBW gaat in 2018 geen evenementen meer organiseren. Na dertig seizoenen is het vooral door teruglopende deelnemersaantallen niet meer mogelijk deze evenementen te organiseren. De laatste twee jaar is op initiatief van de SOBW met vele partijen gesproken om de continuïteit te waarborgen, waarbij KNMV een van de hoofdrolspelers was. Uiteindelijk had de SOBW met een aantal partijen een duurzaam scenario opgesteld, maar de KNMV heeft inmiddels de voorkeur uitgesproken om met anderen in zee te gaan. 

SOBW, bestaande uit louter vrijwilligers, kan terug kijken op 3 decennia wegrace en heeft vele (beginnende) coureurs kennis en plezier laten maken met de mooie wegrace motorsport. Een aantal daarvan waren of zijn zelfs vaste deelnemer in de diverse klassen van de Moto GP. Waar we trots op zijn is dat vele van onze initiatieven zowel in binnen- en buitenland zijn over genomen. Rest ons de vele vrijwilligers te bedanken die vele jaren belangeloos hun tijd hebben besteed om anderen hun hobby te kunnen laten uitoefenen. Een woord van dank ook aan onze veelal trouwe sponsoren en anderen die ons door de jaren heen hebben ondersteund. 

Het 25-jarig jubileum van de SOBW in 2012

Bron: SOBW

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws