Skip to main content

SERT Suzuki wint ingekorte Bol d’Or 2019, nr. 3 gediskwalificeerd

Suzuki heeft met Suzuki Endurance Racing Team (SERT) op de GSX-R1000 de prestigieuze Bol d’Or 24-uursrace 2019 gewonnen. Op het Zuid-Franse circuit Paul Ricard Circuit kwam SERT met coureurs Vincent Philippe, Etienne Mason en Gregg Black in 24 uur met 313 ronden over de finish, waarmee een einde kwam en aan een zeer bijzonder verlopen 83ste Bol d’Or. Die werd namelijk na de start op zaterdagmiddag al binnen drie uur onderbroken wegens zeer hevige regenval, waarna de race pas op zondagochtend om 6 uur werd hervat op een opdrogende baan. Daar ontspon zich een strijd tussen het SRC Kawasaki team (1), FCC TSR Honda (5) en het YART Yamaha team (7), allemaal fabrieksteams die tot de top van het veld behoren. Dat ging na een paar uur echter dramatisch mis, toen het blok van de Honda plofte, waarop olie op de baan terecht kwam, waarover de Kawasaki en Yamaha uitgleden en direct daarna vlam vatten, waarna ze niet meer te redden waren. 

Hierna ging het gevecht lange tijd tussen SERT (2) en het Poolse Wojcik team (77), waarop uitendelijk de Suzuki de meeste afstand aflegde binnen 24 uur. Ook na de race was er nog volop tumult, toen de nummer 3 in de wedstrijd, het ERC BMW Team, gediskwalificeerd werden omdat ze met een te grote benzinetank hadden gereden. Hierop werd het officiële fabrieksteam onder leiding van de Belg Werner Damen alsnog derde.

Het VRD Igol Pierret Experiences team (333) met de Nederlandse invaller Ricardo Brink werd vijfde, GERT56 met Pepijn Bijsterboch 14e overall en vijfde in het Superstock klassement. Bolliger Racing Team (8) met Nigel Walraven werd 15e.

De Bol D’Or was de start van het seizoen 2019-2020 voor het World Endurance Championship (EWC), de volgende wedstrijd is een “winterrace” in Maleisië op 14 december 2019, waarna de 24 Uur van Le Mans, 8 uur van Oscherleben en de 8 Uur van Suzuka in 2020 nog volgen.

Foto: Suzuki-Racing.com

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws