Skip to main content

SBK Aragon: Davies pakt dubbel

Nadat Chaz Davies zijn Ducati Panigale R op zaterdag al naar de winst stuurde, nam de Brit ook op zondag de hoogste trede van het podium. Vanaf een derde positie op de grid domineerde hij de race door al in de tweede ronde de eerste positie over te nemen. De vanaf pole position vertrokken Sykes kon niet voorkomen dat Davies de leiding nam. Van der Mark revancheerde zich deze race met een sterk eerste deel van de race, door Lowes, teamgenoot Hayden en Guintoli achter zich te laten. Door technische problemen zakte Van der Mark echter weer terug om op een zevende positie te finishen. Hayden kon de race niet uitrijden, na eerder met Lowes in contact gekomen te zijn. Sykes finishte tweede, gevolgd door Kawasaki teamgenoot Jonathan Rea.
Rea behoudt een voorsprong van 26 punten in het algemeen klassement op Davies (105 punten). Sykes staat derde (102 punten) en Michael van der Mark staat vierde in het algemeen klassement met 74 punten.

In de supersport race op het Spaanse Aragon reed Kenan Sofuoglu naar de overwinning. De Turkse Kawasaki coureur kon de crash van een viertal rijders in de eerste bocht voorblijven. De race, waar twaalf rijders zijn uitgevallen door zowel crashes als technische problemen, eindigde met Sofuoglu op de eerste positie, gevolgd door Krummenacher (kawasaki) en Terol (MV Agusta). Krummenacher staat eerste in het algemeen klassement met 58 punten, gevogld door Sofuoglu (45) en Cluzel (38).

Foto: Ducati

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws