Skip to main content

Saoedi Arabië sluit grenzen voor corona maar Dakar Rally 2021 niet in gevaar

Dakar 2021

Ondanks een inreisverbod in Saoedi Arabië, gaat de Dakar Rally 2021 begin januari gewoon door. Toen het Arabische land recent een vliegverbod instelde, ontstond het gerucht dat dit de Dakar Rally zou hinderen. Hiervan is echter geen sprake want de organisatie haalt met chartervliegtuigen alle deelnemers, teams en journalisten op, onder andere met een vlucht uit Amsterdam. Voor alle reguliere vluchten die gecancelled werden, zijn nog in de afgelopen dagen zo nog oplossingen gevonden. Aan iedereen is bevestigd dat ze een vlucht hebben, al is het voor sommige deelnemers nog wel een uitdaging naar een vliegveld in een andere land te komen, als er geen chartervlucht in het eigen land vertrekt. Alle voertuigen zijn begin december al naar Jeddah verscheept. 

Iedereen moet daarbij met een ‘verse’ PCR-test aantonen niet besmet te zijn, waarna er in Saoedi Arabië nog een test zal worden afgenomen. Daarna zal het bivak relatief eenvoudig als ‘bubbel’ afgesloten worden. Bij dit alles geldt dat Saoedi Arabië door de koninklijke famile van het land strak wordt geleid, zodat niet alleen over de toegang van de deelnemers, maar ook rondom de strakke regels tijdens de rally uiteindelijk op autocratische wijze wordt beslist. Oftewel: als zij willen dat alles doorgaat, gebeurt dat ook. 

Voor de deelnemers geldt dat ze al in de komende dagen naar de rally vertrekken, kort na de kerstdagen. Voor iedereen geldt dat een positieve test onverbiddelijke uitsluiting van de rally betekent, dus vanuit de teams komen berichten dat alle teamleden zichzelf in quarantaine houden, om geen risico te lopen niet mee te mogen. De rally zelf begint dan op 3 januari. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws