Skip to main content

Ricky Brabec (Honda) wint Dakar Rally 2024

De Amerikaan Ricky Brabec heeft de Dakar Rally 2024 gewonnen. Ross Branch uit Botswana werd met zijn Hero tweede op bijna 11 minuten, Fransman Adrien van Beveren (Honda) derde met zo’n 12 minuten achterstand. Als men zich bedenkt dat de winnaar in een totaaltijd van 51 uur, 30 minuten en 8 seconden de rally won, is direct duidelijk dat zowel Branch als Van Beveren uiteindelijk maar met een minimaal verschil naast de overwinning grepen.

Ricky Brabec: “Het was zo’n spannende race, met maar een paar minuten die de overwinning bepaalden. Gisteren reed ik puur op adrenaline, ik wist dat ik de eindzege zou verliezen als Ross mij zou inhalen. De moeilijkheid vandaag was om de focus niet te verliezen. Maar nu heb ik het gedaan, ben ik over de finish gekomen en heb voor de tweede keer de zwaarste woestijnrally gewonnen. Ik ben zo blij voor het team! Vanaf nu is nummer 9 mijn geluksnummer.”

Artikel gaat verder onder de foto

Kevin Benavides, de rally-winnaar van vorig jaar, was de eerste KTM-rijder op 4, gevolgd door zijn merkgenoot Toby Price. Door de winst van Brabec komt de Amerikaan op twee overwinningen, net zoveel als Benavides en Price. Brabec won de rally in 2020 eerder.

Honda won uiteindelijk 7 van de 12 wedstrijddagen, KTM was drie keer de snelste en Hero twee maal, tijdens de rally die voor de vijfde keer op rij in Saoedi Arabië werd gehouden.

Er waren dit jaar geen Nederlandse deelnemers aan de zwaarste rally ter wereld.

KTM verdeelt krachten

Waar KTM in voorgaande jaren vaak de rally domineerde, lijkt het er nu op dat de verspreiding van slagkracht over de verschillende merken toch zijn tol heeft geëist. Kevin Benavides en Toby Price kwamen voor KTM in de Top 5 en Jose Cornejo was de derde Honda in de Top 6, maar Luciano Benavides werd op een (technisch aan KTM gelijke) Husqvarna 7e, terwijl Daniel Sanders op een (technisch ook al gelijke) GasGas 8e werd en Stefan Svitko en Martin Michek met KTM stickers weer 9e en 10e werden.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws