Rea wint seizoensopening WSBK op Philip Island

Jonathan Rea heeft vandaag de eerste en uitermate boeiende race van het WSBK-seizoen gewonnen welke vandaag onder ideale omstandigheden van start is gegaan op het circuit van Philip Island en wist daarmee Kawasaki de eerste overwinning van het seizoen te bezorgen. Ducati rijder Chaz Davies wist de seizoensopener als tweede af te sluiten voor Tom Sykes, die de laatste podiumplek wist te bemachtigen. Alex Lowes, Yamaha rijder en teamgenoot van Michael van der Mark, was echter de verrassende vierde man, maar ook Michael van der Mark deed het zeker niet verkeerd door zijn debuut race op de Yamaha R1 af te sluiten met een 9de plaats.

Werd op voorhand een overmacht van Kawasaki en Ducati verwacht, dan kwam deze voorspelling toch maar ten dele uit. Kawasaki rijders Rea en Sykes bevonden zich weliswaar de gehele race aan de kop van het veld, met daarbij het Ducati fabrieksduo Chaz Davies en Marco Melandri, maar het waren Alex Lowes op de Yamaha R1 en Leon Camier op de MV Agusta die veel indruk maakten door gedurende de hele race verrassend veel weerwerk te bieden aan de gevestigde orde. Vooral Lowes liet zien dat de Yamaha R1 wel degelijk partij kan bieden door zich vele ronden op een podiumplek te handhaven en zelfs even de koppositie te pakken, maar ook Camier wist zich keurig te handhaven in de kopgroep van 6 man die zich tijdens de race had gevormd. Melandri reed ook een uitstekende race door zich constant in deze kopgroep te mengen, maar kwam na een stuurfout vast te staan in de grindbak en moest de race vroegtijdig verlaten.

Michael van der Mark beleeft tot nu toe geen gemakkelijk, maar toch hoopgevend, weekend op de voor hem nieuwe Yamaha R1. In de tweede vrije training, waarbij de eerste 10 rijders rechtstreeks doorgaan naar Superpole 2, wist Van der Mark zich als 12e te trainen en moest zich via Superpole 1 proberen te kwalificeren voor Superpole 2. Deze wist hij achter Leon Camier keurig als 2de af te sluiten om vervolgens in Superpole 2 de 10de plek op de startgrid te bemachtigen. De race wist Van der Mark goed te starten door gelijk naar p7 te komen om zich vervolgens de hele race staande te houden rond de achtste positie en deze uiteindelijk als 9de af te sluiten.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief