Skip to main content

Rea pakt de dubbel in Thailand, Wilairot wint de Supersport

Op het Chang International Circuit van Buriram in Thailand wist Kawasaki coureur Jonathon Rea beide races te winnen. Na op zaterdag de pole positie opgeëisd te hebben en door in beide races ook de snelste ronde van de race te noteren, kan Rea terugkijken op een perfect weekend. Het was de eerste keer dat het World Superbike kampioenschap Thailand bezocht en met een bijna volledig uitverkocht evenement kan de organisatie tevreden zijn.

In beide manches wist Rea vanaf de start een gat te slaan op de concurrentie die er vervolgens niet meer aan te pas kwam. Onbedreigd kon de Kawasaki coureur zodoende naar de finish rijden om vijftig punten aan zijn kampioenschap toe te voegen. Achter Rea was het Haslam die twee keer tweede werd. In beide races werd hij kort opgehouden en verloor hiermee waardevolle tijd op de eerste man. In beide manches waren het de Britten Haslam, Davies, Lowes, Sykes en de Spanjaard Torres die om de podiumplekken vochten tot Davies en Lowes in de eerste race apart van elkaar onderuit gingen. Tom Sykes wist in de eerste race als derde te finishen, terwijl Suzuki coureur Alex Lowes deze plek in de tweede race voor zich opeiste. 

Nederlander Michael van der Mark had geen gemakkelijk weekend. In de eerste race wist van der Mark niet aan de finish te komen door een mechanish probleem en in race twee werd hij na afloop van de race een plaats teruggezet wegens een illegale inhaalactie op teamgenoot Guintoli en finishte de race zodoende als zevende. De 22-jarige Rotterdammer staat in het kampioenschap op de elfde plaats na vier races. 

In de World Supersport race was het de Thaise door Ten Kate Honda ondersteunde coureur Ratthapark Wilairot die voor het thuispubliek zijn eerste overwinning in deze discipline behaalde. Na vanaf de zevende plek gestart te zijn kwam hij gestaag door het veld, tot hij vijf ronden voor het einde op een tweede plek liggende de overwinning in de schoot geworpen kreeg toen de MV Agusta van Cluzel met een technisch probleem aan de kant moest worden gezet. Achter Wilairot waren het Sofuoglu en PJ Jacobsen die het podium volmaakten.

De volgende World Superbike en World Supersport races vinden plaats in het weekend van 12 april op het circuit van Aragon in Spanje.

 

Foto: Honda Pro Racing

 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws