Skip to main content

Rea oppermachtig, Van der Mark op podium WorldSBK Portimao

Jonathan Rea pakte de dubbel tijdens de Portugese ronde van het World Superbike kampioenschap. Michael van der Mark kende een geweldige generale voor zijn MotoGP debuut. De Nederlander finishte op een keurige tweede plaats in de tweede race in Portugal. Afgelopen weekend werd de tiende ronde van het World Superbike kampioenschap verreden op Portimão. Jonathan Rea deed zeer goede zaken voor het wereldkampioenschap. Rea won beide wedstrijden en zijn naaste concurrent Tom Sykes kon niet van start na een zware crash in de trainingen. Ook de nummer drie in de titelstrijd Chaz Davies scoorde alleen in de eerste race, waardoor Rea nu met 120 punten het WK-klassement aanvoert.

Michael van der Mark kan ook terugkijken op een zeer sterk weekend in Portugal. In de eerste manche reed de Nederlander al sterk met een vijfde plaats. In de tweede manche deed Van der Mark er een schepje bovenop en finishte op een keurige tweede plaats achter Rea. Het is tevens het eerste podium van de 24-jarige Rotterdammer met de Yamaha in de World Superbike. Een prachtig resultaat voorafgaand aan zijn MotoGP-debuut volgende week op Motorland Aragon.

Voor de uitgebreide verslagen van de World Superbike, World Supersport, World Supersport 300 en de European Superstock 1000 wedstrijden op Portimão kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl

Link: Race 1 Superbikes

Link: Race 2 Superbikes

Foto: Yamaha-Racing.com

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws