Skip to main content

Race-Kids start nieuwe elektrische minibike raceklasse in 2022

Race-Kids start in 2022 met een gloednieuwe eigen raceklasse met elektrische pocketbikes. De E-klasse Cup wordt door Race-kids volledig georganiseerd: zij nemen de motoren en outfits mee naar het circuit. Er wordt gereden tijdens wedstrijddagen van NK Junior Moto Racing, georganiseerd door de KNMV. Een mooie manier om te proeven aan het racen! 

De motor die ingezet wordt in de Cup-races is de 6 KW (circa 8 PK) sterke elektrische pocketbike motor uit de Spaanse competitie. Met een totaalgewicht van 30 kilo is de wegligging stabiel en de motor strak sturend. Tijdens de testdag in de zomer van 2021 in Spanje is de motor goed bevallen en geschikt gebleken voor fysiek kleine en grote (volwassen) rijders. Na een ‘koprol’ was er nagenoeg geen schade. Deze motor voldoet aan onze basis eisen: minimale onderhoudskosten, crashbestendig, sportief ogend, alle motoren zijn gelijkwaardig en er is budgetvriendelijk mee te racen. 

Een groot toekomstbestendig voordeel is dat er bij gebruik geen uitlaatgassen en grote geluidsproductie vrijkomen. Deze pocketbike racemotoren met accu-aangedreven elektromotor, biedt voor Race-Kids en alle gezinnen interessante nieuwe mogelijkheden wat betreft trainingsmogelijkheden. Een aansprekend voordeel bij privébezit, is het thuis elektrisch ‘tanken’ met de stekker en in de (gezins)auto geen stank van benzine. Tijdens de racedagen worden de Cup-motoren van ‘brandstof’ voorzien door een aanwezige 400 volt krachtstroomaansluiting, die op locatie aanwezig is.

RACE-KIDS competitie 2022 met Elektrische Pocketbike

Zondag 3 april 2022 in Assen
Zondag 10 april in Assen
Zaterdag 7 mei in Eindhoven
Maandag 6 juni in Staphorst
Zaterdag 27 augustus in Staphorst
Zaterdag 24 september in Eindhoven
Zondag 2 oktober in Assen

Trainingslocaties voor de Cup-races

  • Circuit TT Junior Track Assen (1 dag voorjaarstraining en 2 dagen met races 1, 2 en 11, 12) [ook voor Jun-A-B / NSF / 125]
  • Circuit karting ‘De Landsard’ Veldhoven/Eindhoven (2 dagen met races 3, 4 en 9, 10) [ook voor Jun-A-B / NSF / 125]
  • Evenemententerrein ‘De Tippe’ Staphorst (2 dagen met races 5, 6 en 7, 8) [ook voor Jun-A-B / 125]

Meer informatie: https://www.race-kids.nl/e-cup-2022/

Race-Kids

Kinderen vanaf 7 jaar mogen zelf (leren) motorrijden op onze sportdagen. Motor en outfit zijn te huur en onder oze begeleiding leren ze in groepsverband motorrijden op verharde (asfalt) circuits. Veel individuele tips van ervaren trainers en instructeurs helpt ze snel het motorrijden onder de ‘knee down’ te krijgen. Het RACE-KIDS concept is uniek, omdat nieuwkomers de motor en beschermende kleding een aantal sportdagen kunnen huren. Er hoeft dus eerst niet van alles aangekocht te worden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws