OW Cup wordt International Dutch Championship

Vanaf 2021 komt de naam OW Cup Competitie te vervallen en wordt de naam veranderd naar IDC (International Dutch Championship). Opvallend is verder de terugkeer van de namen “Dutch Superbikes” en “Dutch Supersport” voor de meest competitieve raceklassen, vooral omdat onder deze naam in het verleden ook het ONK wegrace door de KNMV werd georganiseerd. Daarnaast vervallen ook alle klassennamen met de toevoeging ‘Cup’. Op dit moment is de OW Cup een competitie met 3 drie verschillende raceklassen in de 600 cc en 1000 cc. 

Qua reglementen worden er geen grote wijzigingen doorgevoerd door organisator CRT. Zo blijft de maximale grens van dynamische geluidmetingen op 101 dBA liggen, waarbij ICS een dringende oproep doet aan de rijders om serieus te kijken naar structurele vermindering van de geluidsproductie.
Doordat de naam ‘Cup’ verdwijnt bij iedere klasse, worden echter wel de namen van deze klasse anders. Hierbij is er direct gekeken naar de doorvoering van nieuwe klasse limiettijden op basis van individuele rondetijden in 2020 op het TT circuit van Assen.

De IDC gaat de volgende klassen hanteren:

  • ONK Sportcup 1000 wordt Dutch Sportclass 1000 – rondetijden  TT-Circuit Assen1:52-2:10
  • ONK Procup 600 wordt Dutch Proclass 600 – rondetijden 1:52-2:10
  • ONK Procup 1000 wordt Dutch Proclass 1000 – rondetijden 1:48-1:51,9
  • ONK SuperCup 600 wordt Dutch Supersport – rondetijden <1:51,9
  • ONK SuperCup 1000 wordt Dutch Superbikes – rondetijden <1:47,9

De enige race die voor 2021 vast staat is op 10 april 2021 op het TT circuit Assen. Dit is tevens de eerste race waarbij de nieuwe naam IDC gevoerd zal worden. Voor de overige data is ICS op dit moment nog in overleg met TT circuit Assen, maar ook met de Duitse circuits in Oschersleben en Hockenheim.

Naast bovenstaande wijzigingen wordt er door IDC gekeken om het aantal deelnemers in 600 cc klasse terug te brengen. De mogelijkheden die verkend worden zijn het samenvoegen van de Dutch Proclass 600 en de Dutch Supersport 600. Wat op zich geen vreemde stap zou zijn, aangezien dit bij races in het buitenland al regelmatig voorkwam. 

De website voor IDC is nog niet online, waardoor de licenties nog niet aangevraagd kunnen worden. Op dit moment wordt daar hard aan gewerkt, zodat de nodige aanpassingen doorgevoerd kunnen worden. Wanneer de site live is, kunnen de licenties digitaal aangevraagd worden. Naast de website wordt er daarnaast ook gewerkt aan het IDC magazine, wat uiteraard een volledig nieuw ontwerp zal krijgen.

Foto: owcup.nl


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief