Skip to main content

Oppermachtige Rea pakt ook WSBK dubbel in Qatar

Jonathan Rea liet zijn suprematie opnieuw zien tijdens de laatste World Superbike ronde in Qatar. De wereldkampioen won beide wedstrijden en pakte daarmee tevens puntenrecord. Michael van der Mark crashte in de eerste wedstrijd en kwam na een goede tweede race als vierde over de eindstreep. 

Jonathan Rea was ook tijdens de laatste twee races van het seizoen niet te kloppen. Onder het kunstlicht op het Losail International Circuit in Qatar won de Kawasaki-rijder beide wedstrijden. Rea scoorde in 2017 maar liefst 556 punten, een nieuw record. Chaz Davies werd tweemaal tweede en werd daardoor vice-kampioen. Marco Melandri mocht in de eerste race als derde coureur mee naar het podium.

In de eerste race die op vrijdagavond werd verreden kwam Michael van der Mark ten val, nadat hij het achterwiel aantikte van Tom Sykes. In de tweede race was Van der Mark zeer goed onderweg en streed lang voor het podium. In de slotfase verloor hij het duel van zijn teammaat Alex Lowes en kwam als vierde over de eindstreep. Van der Mark eindigt bij zijn eerste Yamaha-seizoen als zesde in het WK.

Voor de uitgebreide verslagen van de World Superbike in Qatar kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl

Foto: Kawasaki Racing Team

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws