Skip to main content

Offroadrit: AMBC Stapperster veldrit 2015

Praktisch alle buiten evenementen op motorgebied zijn afgelopen. De crossende, toerende of racende motorliefhebbers hebben hun stalen ros veelal gepoetst en wel binnen staan. De motorclub AMBC uit Staphorst heeft er echter bewust gekozen om op 29 december 2015, tusen het kerstdinée en de jaarwisseling, nog een rit voor gekentekende en goedgekeurde off-road motoren te organiseren. Nadat er een aantal jaren geleden een nieuwe, en voorzichtige start met deze rit is gemaakt weten steeds meer deelnemers de weg naar Staphorst te vinden. De mond op mond reclame over de prachtige route en de mooie omgeving van Staphorst hielp hierbij natuurlijk ook aan mee. Het grote gevaar waar de club mee te maken heeft zijn de weersomstandigheden. Hier is men zich van bewust, het feit dat men in deze laatste week van het jaar een buiten- evenement organiseert kan betekenen dat deze door de weersomstandigheden moet worden afgelast. Toch bleek dit de laatste jaren mee te vallen. Enkele jaren geleden ging de rit zelfs door ondanks de sneeuwval de dagen ervoor. De prachtige plaatjes die dit opleverde van de motoren in een witte wereld leverde na afloop vele complimenten op van de deelnemers. Men had nog niet vaak zo’n prachtig schouwspel meegemaakt. De diverse filmpjes van deze winterse rit circuleren nog steeds op You Tube en andere kanalen.

Vierwielers ook welkom
Net als vorig jaar zijn ook de quads welkom. Deze vierwielige voertuigen konden tot 2012 niet rijden maar de off road commissie van de AMBC heeft de route aangepast voor deze groep rijders die ook zeer talrijk is. Ook hiervoor geldt echter dat deze gekentekend en goedgekeurd voor de openbare weg moeten zijn. Voorafgaand aan de start ondergaat elke motor verplicht een technische keuring. Zonder deze keuring mag men niet de route op.
De start is de 29e december als vanouds bij Hofstede motoren aan de industrieweg in Staphorst, het welbekende cross- bastion in het dorp. Eigenaar Klaas Hofstede zit zelf in de organiserende commissie en heeft met zijn troepen zogezegd weer een prachtige route uitgestippeld. De afstand is ca. 40 km waarvan een gedeelte door het bos ‘De zwarte dennen’ loopt. De AMBC krijgt eenmaal per jaar toestemming van Staatsbosbeheer om deze paden te gebruiken en is hier zeer dankbaar voor. Als tegenprestatie ondersteunt de AMBC de stichting ‘Support for Nature’. Deze organisatie draagt zorg voor het onderhoud van onze bossen. De club verzoekt alle off road rijders ook met klem om de rest van het jaar uit de bossen te blijven met hun motoren en de flora en fauna te sparen!

De route voert over zand-, bospaden en maïslanden. Tijdens deze rit is het ten strengste verboden om over maïslanden en bospercelen te rijden die niet tot de aangegeven route behoren alsmede het rijden door de bermen. Tevens is het ten strengste verboden om dit na de georganiseerde rit te doen! De AMBC als organisator heeft een goede verstandhouding met de landeigenaren en Staatsbosbeheer. Onverantwoord rijgedrag of een afwijking van de route wordt door de ruim aanwezig zijnde marshalls genoteerd en doorgegeven aan de politie.

De inschrijving voor de Stapperster veldrit bij Hofstede motoren is 29 december geopend om 08.30 uur en vanaf 09.30 uur wordt de route open gesteld voor motoren, voor de quad rijders is dit een uur later namelijk 10:30 uur. Deelnemers kunnen de benodigde inschrijfformulieren downloaden vanaf de AMBC website www.ambc-staphorst.nl. Door de inschrijfformulieren alvast thuis in te vullen verkort dit de wachttijden bij de inschrijving.

Alle info omtrent deze rit staat ook op de website van de club en geadviseerd wordt om de laatste dagen de website regelmatig te raadplegen in het geval er dreiging is van vorst, sneeuw of andere slechte weersomstandigheden. Ook via de Twitter en Facebook pagina van de club wordt alle laatste info verspreid.

Affiche Stappelder Veldrit 2015 Staphorst

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws