Skip to main content

Officieel: Michael van der Mark vanaf 2021 bij BMW Motorrad WorldSBK Team

Michael van der Mark wordt de nieuwe rijder van het BMW Motorrad WorldSBK Team in het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Het team rijdt al sinds 2015 in WorldSBK Superbikes, de rijdersplanning van het BMW Motorrad WorldSBK Team voor het seizoen 2021 in het FIM Superbike World Championship (WorldSBK) krijgt nu vorm. Nieuw in het team is de 27-jarige Nederlander Michael van der Mark, die in 2021 zijn eerste seizoen zal rijden op de BMW S1000RR.

Van der Mark werd in 2014 Wereldkampioen Supersport. In 2015 stapte hij over naar het Wereldkampioenschap Superbike, waarin hij sindsdien actief is en drie overwinningen en 29 podiumplaatsen heeft behaald. De tweede rijder van het team voor het seizoen 2021 wordt later bekend gemaakt.

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: “We zijn erg blij met onze overeenkomst met Michael, die zich de afgelopen jaren zeer sterk heeft ontwikkeld in het Superbike Wereldkampioenschap. We zijn ervan overtuigd dat Michael een aanwinst is voor ons project en samen, in combinatie met het sterke pakket dat we hem kunnen bieden, kunnen we qua resultaat een hoger niveau bereiken. We heten Michael van harte welkom in het BMW Motorrad WorldSBK Team en kijken uit naar een sterke samenwerking. ”

Shaun Muir, teamhoofd BMW Motorrad WorldSBK Team: “We zijn verheugd Michael te verwelkomen in het BMW Motorrad WorldSBK Team. Hij heeft een schat aan ervaring en is een van de jongste, meest getalenteerde rijders op de WorldSBK-grid. Het vastleggen van Michael bevestigt de focus en vastberadenheid die we hebben om te strijden om het hoogste podium, we zullen Michael alle kansen geven om dat doel te bereiken.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws