Skip to main content

Nog kaarten vrijdag en zaterdag MotoGP Dutch TT Assen 2021

Voor de wedstrijdzondag van de Dutch TT 2021, komend weekend op het TT-Circuit in Assen, zijn alle beschikbare 11.500 kaarten weliswaar verkocht, maar voor de trainingen op vrijdag en de kwalificaties op zaterdag zijn nog een paar duizend kaarten beschikbaar. Voor de vrijdag zijn amper kaarten verkocht en voor de zaterdag zijn er ook nog volop bechikbaar, zodat hier nog mogelijkheden zijn om tòch het TT-gevoel te beleven, al is het evenement natuurlijk nog beperkt in omvang. Dat de animo nog niet enorm is, zal er deels mee te maken hebben dat je een negatieve coronatest moet laten zien om toegang te krijgen, maar die is dan wel weer gratis te krijgen via Testen voor Toegang. Lastig is dat veel mensen in de afgelopen periode gewend zijn geraakt om tot een laat moment te wachten met het kopen van toegangsbewijzen voor een evement, omdat zo het risico bij afgelast kleiner werd. Maar, er worden geen kaarten aan de kassa’s van het circuit verkocht, wat ervoor zorgt dat voor hen van uitstel nu toch afstel komt. 

Het TT-Circuit in Assen is overigens blij dat maar weinig mensen hun vorig jaar gekochte toegangskaart terugstuurden om geld terug te vragen. Dat zou forse extra problemen opgeleverd voor het circuit, dat door de coronacrisis al miljoenen verlies leed, zo zei voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit in het Radio Drenthe-programma Cassata. “Vorig jaar hebben we 36.000 kaarten verkocht. En de meeste racefans schuiven die nog een jaar door naar de editie van volgend jaar. Als we die allemaal hadden moeten terugbetalen, vergt dat veel van je liquiditeit”, aldus Bos.

Het TT-Circuit heeft volgens Bos nog net genoeg reserves, maar de bodem van de schatkist is volgens hem wel in zicht, ondanks enige tonnen aan NOW-overheidssteun. Deze week kondigde het circuit dan ook al aan om  in de politiek extra steun te gaan vragen. Wel is het zo dat, als die reeds gekochte en betaalde kaarten alsnog volgend jaar ‘ingezet’ worden, ze de omzet van 2022 ook omlaag zullen halen. Daardoor zal het circuit ook volgend jaar toch weer minder verdienen dan bijvoorbeeld in 2019, toen er nog 105.000 bezoekers naar de MotoGP, Moto2 en Moto3-races kwamen kijken. 

Voor de thuisblijvers: 2021 MotoGP Dutch TT-Circuit Assen: tijdschema live televisie en online

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws