NK Junior Moto Racing komend weekend op TT Junior Track Assen

Komend weekend gaat het NK Junior Moto Racing 2018 officieel van start. Op zaterdag 14 en zondag 15 april worden de eerste races van het kampioenschap verreden op de TT Junior Track in Assen. Het nieuw opgezette NK Junior Moto Racing telt 8 wedstrijden op verschillende circuits in Nederland. Motorclub Assen is verantwoordelijk voor de organisatie en promotie van de races die onder auspiciën van de KNMV worden verreden. Zij werkt hierin samen met LDP International b.v. 

De eerste races worden komend weekend verreden in Assen. Er komen verschillende minibike-klassen in actie waarin jonge coureurs tussen de 6 en 16 jaar uitkomen. De klassen zijn samengesteld op basis van verschillende soorten machines, leeftijd en de ervaring van de rijder. Daarnaast is er de Open Minibike cup, de allersnelste minibike klasse zonder restricties voor ervaren coureurs vanaf 15 jaar. 

Naast de minibikes zullen tal van andere klassen spectaculaire races laten zien. In de Molenaar NSF100 Cup komen coureurs van 10 tot en met 14 jaar op gelijkwaardige Honda NSF100 machines uit. De GAMMA Yamaha R125 Cup is een succesvolle opstapklasse voor coureurs vanaf 14 jaar. Ook zij rijden op gelijkwaardige machines wat altijd garant staat voor spannende races waarbij stuurmanskunst de doorslag geeft.

De Open 125cc-klasse, waarin rijders vanaf 13 jaar op verschillende merken 125cc motoren rijden, zal haar races gecombineerd met de MiniGP-klasse rijden. Dit is een verzamelklasse voor verschillende motorconcepten en wielmaten voor rijders vanaf 12 jaar. Afwisseling wordt geboden door de Puch automaten-klasse en Supermoto klasse.

Op zaterdag 14 april wordt er niet alleen geracet maar ook het nieuwe Education Center op de TT Junior Track officieel geopend. Dit gebouw wordt samen met de TT Junior Track een facilitaire spil in de opleiding van jeugdige coureurs. Moto2 coureur Bo Bendsneyder zal om 13:00 uur het TT Education Center officieel openen.

Op zaterdag 14 april worden er de hele dag door alle klassen trainingen verreden en in de middag een tweetal races door de Molenaar NSF100 Cup, de GAMMA Yamaha R125 Cup en de Puch-klasse. De trainingen vangen aan om 10.00 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:00 uur plaatsvinden.
Op zondag 15 april staan er kwalificaties en wedstrijden van alle Minibike-klassen, Open125cc/MiniGP en Supermoto op het programma. De trainingen vangen wederom aan om 10.00 uur maar de prijsuitreiking zal op deze dag rond 16:00 uur plaatsvinden. Toegang is op beide dagen gratis.

Kijk voor al het overige nieuws en het volledige tijdschema op www.juniorracing.nl 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief