Skip to main content

Nieuwe geluidsnorm motorcross 94 db blijft gehandhaafd

De MON en KNMV hebben na evaluatie van de geluidtestdagen besloten dat de nieuwe geluidsnorm van 94 db(A) voor crossmotoren met ingang van 1 januari 2011 zal worden gehandhaafd. Doordat enkele geluidtestdagen geen doorgang konden vinden zullen er binnenkort een aantal extra nieuwe geluidtestdagen worden ingepland.

Het convenant over de reductie van de geluidsnorm, dat op 2 mei jl. door de MON en de KNMV is ondertekend, zal met ingang van 1 januari 2011 van kracht zijn. Er zal worden gemeten volgens de dynamische meetmethode waarbij de maximale norm van 94 db(A) niet mag worden overschreden. Bij deze meetmethode wordt geen tolerantie toegestaan en wordt de nieuwe norm strikt gehandhaafd. Er zal wel rekening worden gehouden met het feit dat een aantal geluidtestdagen door de slechte weersomstandigheden helaas is komen te vervallen. Naar aanleiding hiervan is besloten dat er in de periode van 1 januari tot 2 april op verstandige wijze en in overleg met de rijders soepel met deze norm zal worden omgegaan. Vanaf 2 april zal de nieuwe norm strikt worden gehandhaafd bij alle trainingen en wedstrijden met uitzondering van het ONK van de KNMV en wedstrijden verreden onder auspiciën van de FIM, UEM en IMBA.

Goedgekeurde uitlaatsystemen
Tijdens de recente testdagen is gebleken dat motoren die waren voorzien van uitlaatsystemen van HGS, PPS (België), Maxtreme performance, van Hasselt (België), en Rino (België) voldeden aan de nieuwe 94 db norm. Deze bedrijven kunnen benaderd worden voor meer informatie over hun producten en technisch advies.

Nieuwe geluidtestdagen
Door het beperkte aantal geluidtestdagen in 2010 zullen er t/m begin maart 2011 nieuwe geluidtestdagen worden ingepland. Deze nieuwe data zullen spoedig worden gecommuniceerd op de websites van beide bonden. De afgelaste geluidtestdag in Axel wordt op woensdag 22 december a.s. ingehaald. Het circuit aan de Lageweg 4 in Axel is open van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Bron: MON

motorcross_uitlaat

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws