Nieuw circuit in Noordoost-Frankrijk

De Britse racecircuit eigenaar van onder andere Brands Hatch, Motorsport Vision (MSV), heeft een voormalige militaire vliegbasis in het Noordoosten van Frankrijk aangekocht met als doel er een belangrijk internationaal auto- en motorsportport complex van te maken.

Het Laon-Couvron luchtvaartterrein is gelegen op 8km ten westen van de stad Laon, in het departement Aisne in de regio Picardië, net ten noorden van Reims. De site strekt zich uit over ruim 5 vierkante km en bevat twee voormalige start- en landingsbanen met uitgebreide randwegen. Er staan meer dan 60 gebouwen op de site waaronder vele auto workshops, personeels-accommodatie gebouwen, een sportcentrum, restaurant, bioscoop, schietbaan en een manege.

Laon

MSV Frankrijk (MSVF) zal de legerbasis herontwikkelen tot een groot motorsport-dorp, Laon Autodrome genaamd, waarvan het belangrijkste onderdeel zal bestaan uit een 8 km lang circuit met snelle vloeiende bochten, voorzien van uitgebreide run-off stroken en een unieke lang recht stuk van 2,4km. Daarnaast komt er een 1000m lange oval-baan, een dragstrip, rally stages, 4×4 omloop en een oefenterrein voor wegverkeer ten behoeve van cursussen voor beginnende bestuurders en professionele rijopleidingen. Voertuig werkplaatsen en garages zullen beschikbaar komen voor zowel permanent als tijdelijke gebruik, evenals restaurants en gastenverblijven als hotels en appartementen.

Het circuit zal voornamelijk gebruikt worden voor high performance autosportevenementen als ook trackdays en promotie-evenementen van fabrikanten. Het is de bedoeling om vier weekenden per jaar races te organiseren voor GT en sport prototype auto’s, historische auto’s en club races voor auto’s en motoren.

Volgens planning zal de bouw van het Laon Autodrome circuit-complex in het voorjaar van 2017 van start gaan zodra de benodigde vergunningen binnen zijn en zal de opening plaatsvinden in april 2018.

CouvronMain foto MSV

Bron en foto: MSV-UK


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief