Nieuw: 2020 Aprilia RS250SP Ohvale racemotor

In een aankondiging van moederbedrijf Piaggio meldt Aprilia een RS250SP racemotorfiets te gaan maken, om mee te kunnen doen aan het Italiaanse FMI Aprilia Sport Production Championship in 2020 als onderdeel van het Junior-CIV (Campionato Italiano Velocità). De Aprilia RS250SP-naam heeft een enorme status, daar het de ideale racemotor voor de jeugd was, hoewel de toenmalige tweetakt eigenlijk een straatmotor was, die moest lijken op de RS250GP. Ook met de SP werdt volop geraced, als goedkope instapklasse voor jongeren. 

De nieuwe RS250SP wordt in samenwerking met de eveneens Italiaanse fabrikant van minimotoren Ohvale ontwikkeld en zelfs bij Ohvale gebouwd. Niet heel vreemd, want op dit moment heeft Aprilia officieel geen 250 in haar line-up, maar wel een RS125 en RS50 bromfiets. Daarnaast is Ohvale erg populair onder de Italiaanse jeugd, maar ook bij volwassen coureurs als Valentino Rossi en zijn VR46 Academy rijders. De Aprilia RS 250 SP zal door Ohvale van Italiaanse racecomponenten worden voorzien, zoals Brembo remmen, Öhlins vering, Marchesini wielen, Pirelli banden en SC Project uitlaten. Er is een richtgewicht van 35 kilo minder dan het RS 125-straatmodel opgegeven, wat zou betekenen dat de RS250 net onder de 100 kilo zou uitkomen! Onbeantwoord blijft nog wel even de vraag welk motorblok er in de nieuwe racemotorfiets moet komen, het ‘grootste’ motorblok van Ohvale is 190cc. Mogelijk kan de aandrijving komen van de nieuwe Aprilia Zongshen GPR250 die recent voor de Aziatische markt is gepresenteerd. 

Niet onbelangrijk in de ontwikkeling van talentvolle, jonge rijders: de prijs van de Aprilia moet onder de 10.000 euro blijven. 

Update 20 januari 2020: De Piaggio Group kondigt aan dat de RS250SP € 9700,- gaat kosten, al is dat wel ex. BTW. 

2020 aprilia rs 250 sp Ohvale 1


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief