Skip to main content

Nederlandse Dakar-motorrijder Edwin Straver in kritieke toestand na val

Tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally 2020 is motorrijder Edwin Straver ernstig gewond geraakt. Straver (48) kwam ten val in de etappe van Shubaytah naar Haradh in Saoedi-Arabië. Collega-motorrijders sloegen alarm, waarna de medische helikopter snel ter plaatse was om eerste hulp te verlenen. Hij werd na reanimatie in kritieke toestand naar het Saudi German Hospital in Riyad gevlogen, waar werd geconstateerd dat hij een van zijn bovenste nekwervels heeft gebroken. Straver kwam met een snelheid van ongeveer 50 km/u ten val in de duinen. De crash was niet hard, maar hij kwam wel uiterst ongelukkig terecht. 

Straver is bezig aan zijn derde Dakar, nadat hij vorig jaar nog het mallemoto-klassement won. In deze categorie moeten de motorrijders zelf al het onderhoud doen vanuit een kist met materiaal die door de organisatie van bivak naar bivak wordt vervoerd. Edwin Straver komt uit een motorsportfamilie, hij is de zoon van oud GP-coureur Anton Straver en zwager van oud-GP coureur en -teameigenaar Arie Molenaar. 

Update 17 januari, 14:00 uur: De toestand van Edwin Straver is onverminderd kritiek. Dat laat zijn familie weten vanuit het Saudi German Hospital in Riyad. “Edwin is er slecht aan toe. Het is afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt”. 

Update 22 januari via Omroep Brabant: “Edwin Straver wordt woensdag per vliegtuig naar Nederland gebracht en zal worden opgenomen in het ziekenhuis. De toestand van Straver is nog altijd onverminderd kritiek en de Dakar-deelnemer is nog altijd in levensgevaar”.

24 januari 2020: Helaas is Edwin Straver vannacht overleden

Bron & Foto: RallyManiacs

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws