Skip to main content

Nederlandse coureur overlijdt na race-ongeval Isle of Man TT

Isle of Man

Vandaag is  de Nederlandse coureur Jochem van den Hoek (28) op het Isle of Man overleden als gevolg van een ongeval op de Mountain Course tijdens de Superstock race van de TT 2017 aldaar. Na een succesvol eerste jaar in 2016 deed hij nu voor het tweede achtereenvolgende jaar mee aan de races op het eiland in de Ierse Zee. Onder zijn bijnaam “Sjakie Spektakel” had de Brabander vele fans, voor wie de dood van de sympathieke coureur dan ook hard aankomt. Van den Hoek was een ervaren “road racer”, de stratencircuits trokken hem veel meer dan de permanente banen, hij specialiseerde zich dan ook in die races. Door organisator ACU Events is een verklaring afgegeven over het noodlottige ongeval: 

“Helaas moet ACU Events mededelen dat Jochem van den Hoek, 28 jaar oud uit Werkendam in Nederland, op 7 juni 2017 is ongekomen bij de Superstock race van de Isle of Man TT. Jochem had een ongeval bij de 11e Milestone tijdens de eerste ronde van de race en werd ter plekke behandeld. Jochem maakte vorig jaar zijn TT debuut met een 44e plaats in zijn debuutrace, de Superbike TT. Daarnaast behaalde hij in dat zelfde jaar een 34ste plaats in de Superstock race en een 36ste positie in de Senior TT. Dit jaar werd hij 27ste in de Superbikes race op zondag 4 juni, met deze hoogste notering won hij een bronzen Replica.”

Van den Hoek was het tweede dodelijke slachtoffer van een race-ongeval tijdens de 2017 TT, gisteren werd bekend dat de Brit Davey Lambert (48) hetzelfde noodlot had getroffen. 

Bron: IOMTT.com

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws