Skip to main content

Nederland wint Motocross of Nations

Zojuist heeft het Nederlandse motorcrossteam met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen de prestigieuze Motocross of Nations op het TT-Circuit in Assen gewonnen. Nederland was voorafgaan aan dit WK voor Landenteams al torenhoog favoriet op het witte zand waarme het TT-Circuit was bedekt, wat nog versterkt werd toen het zeer hard begon te regenen. Daardoor werd de tijdelijke crossbaan extreem zwaar voor de coureurs, maar crossers uit Nederland en België zijn meer gewend aan dergelijke omstandigheden dan rijders uit andere landen, waar crossbanen vaak juist heel hard zijn qua ondergrond.

Vorig jaar was Nederland ook al favoriet, maar toen gooide een blessure na een raceongeval bij Vlaanderen roet in het eten, waarmee Nederland toen -voor de derde keer op rij- tweede werd. In drie manches behaalde Nederland vanmiddag dan eindelijk ècht de minste punten in drie races. In elke manche deden twee rijders per land mee, die het aantal punten van de uitslag kregen. Oftewel: een overwinning zorgt voor 1 punt, een 15e plaats voor 15. Uiteindelijk scoorde Nederland 18 punten.

Waar vorig jaar Herlings en Coldenhoff de MXoN in de USA nog domineerden, maar toch de winst misten door de blessure van het derde teamlid, kwamen de Nederlanders nu wat langzamer op stoom. Bijna alle rijders kwamen in de drie loodzware manches meerdere malen ten val, maar konden daarna vaak wel weer doorrijden, maar ook veel motoren konden de streep niet halen. Daarmee werd Jeffrey Herlings tweede en zesde in zijn manches, maar was het Glenn Coldenhoff die de show stal met twee overwinningen, voor Vlaanderen die twee keer tiende werd op zijn MX2 250cc motor, ook een geweldige prestatie. Uiteindelijk was het op het zachte zand van het drijfnatte circuit zomeer dan genoeg om de 33 andere landen en 99 andere crossers te verslaan en zo voor het eerst de “Olympische Spelen” voor motorrijders voor Nederland te winnen, voor het oog van Koning Willem Alexander en volle tribunes.

België werd tweede met 47 punten, de derde plaats was met 58 voor Groot Brittanië.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws