Skip to main content

MXGP motorcross 2020 niet naar TT-Circuit Assen. Valkenswaard wel?

Recent werd duidelijk dat na vijf motorcrossevenementen het MXGP WK motorcross komend jaar niet zal terugkeren naar het TT-Circuit in Assen. Het lijkt er echter wel op dat het gaat lukken om op 8 maart 2020 de MXGP in Valkenswaard te organiseren, waardoor er ‘gewoon’ weer een motorcross Grand Prix in Nederland zal zijn. Toch is enig voorbehoud nog gewenst, want op dit moment zijn nog niet alle vergunningen volledig rond, waarbij het nieuwe stikstofbeleid vermoedelijk niet helpt. Vorig jaar was er op het laatste moment zelfs nog een rechtszaak nodig om de parkeerterreinen op grasland rondom het Eurocircuit van een tijdelijke omgevingsvergunning te voorzien. Er is al langer rumoer rondom het Eurocircuit, waar een groepje omwonenden en milieuorganisaties het circuit aanhoudend onder druk zetten. Recent verhuisde de Dakar Pre-Proloog -deels- hierom al naar Eersel

Volgens de organisatoren moest er in de afgelopen jaren bij de vier MXGP-ronden in Assen steeds 100.000 euro bij, waarvan het verlies door de Motorclub Assen en Omstreken werd opgevangen. Het afgelopen seizoen was er geen Grand Prix in Assen, maar wel de Motocross of Nations (MXON), een prestigieus WK voor landenteams, waarvoor door de rijksoverheid en provincie een ruime subsidie (meer dan 1 miljoen euro) aan de organisator werd verstrekt. Daar een dergelijke subsidie niet voor een “gewone” MX-Grand Prix wordt gegeven, maar dit maximaal zo’n € 140.000 van provincie en gemeente Assen is, lijkt het voor de Stichting MXGP Assen financieel lastig om door te gaan met het organiseren van motorcrosswedstrijden op het TT-Circuit. 

Tegenover RTV Drenthe licht organisator Lee van Dam de beslissing toen: “Van Youthstream, de rechthebbende, kregen we de datum van Valkenswaard van 8 maart 2020 aangeboden. Maar dat schikt ons niet. In die tijd kan er sneeuw liggen. Dan kunnen we niks beginnen met al dat zand dat naar het circuit moet worden gebracht. Daarnaast is het evenement tot nu toe verliesgevend geweest. En met de kou is het maar de vraag of het publiek bereid is naar Assen te komen.”

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws