MotoGP: Viñales wint voor Mir en Espargaro

Een superstart voor Jack Miller en hij komt als eerste door bocht één maar Viñales kan hem snel voorbij gaan en neemt de leiding. Aleix Espragaro schuift onderuit en neemt Franco Morbidelli mee. Valentino Rossi vergist zich in bocht vier en schuift de Yamaha de grindbak in maar kan zijn weg wel vervolgen. Ook Brad Binder heeft niet zijn dag en schuift onderuit. Hij kan zijn weg ook vervolgen maar twee ronden later gaat hij wederom onderuit. Viñales lijkt in eerste instantie los te komen van de rest van het veld maar Bagnaia kan hem prima volgen en op een gegeven moment neemt hij zelfs de leiding.

Alex Marquez was in de warm-up de snelste en heeft halverwege de wedstrijd de achtste plaats in handen. Miller zakt gedurende de race steeds verder terug. Hij gaat de pits in en gezien zijn reactie naar de pitcrew toe was er iets mis met de motor. Tito Rabat maakt ook een schuiver en beland in de grindbak maar kan zijn weg vervolgen. Bagnaia komt langzaam maar gestaag los van Viñales die op zijn beurt loskomt van Pol Espargaro. Alex Rins heeft ook betere races gekend, hij heeft plaats 13 in handen en is zelf al onderuit gegaan door Morbidelli die in het begin van de wedstrijd onderuit ging. Met 7 ronden voor het einde lijkt het dat Bagnaia onbedreigd naar de eerste plaats kan rijden maar in bocht 6 verliest hij de voorkant van de Ducati en gaat hij onderuit. De motor slaat meerdere malen over de kop en einde wedstrijd voor de man die 20 ronden op kop heeft gereden.

Pol Espargaro en Quartararo gaan met elkaar in gevecht voor de tweede plaats. De Yamaha rijder kan zijn eerste plaats in het klassement weer overnemen van Dovizioso die op de 9e plaats rijdt. Maar de twee kemphanen vergeten dat Joan Mir steeds dichterbij komt en die gaat Quartararo voorbij en even later ook Espargaro. Lecuona gaat ook onderuit, jammer omdat hij best een goede wedstrijd aan het rijden was. Quartararo krijgt van de wedstrijdleiding een long lap penalty. Hij moet deze voldoen in de laatste ronde maar verzaakt. Daardoor krijgt hij 3 seconden straf waardoor Esparagro de derde plaats krijgt. Viñales wint en Mir kwam als tweede over de finish.

De Moto2 werd na 7 rondes stilgelegd. De wedstrijdleiding besloot dit nadat het licht begon te regenen. Een sprintrace over tien ronden volgde. Tijdens de herstartprocedure begon het echt te regenen en de coureurs gingen opnieuw de pitstraat in. Wederom een herstart. De race werd gewonnen door Bastianini en Bo Bendsneyder kwam als 23e over de streep. Romano Fenati heeft voor Husqvarna de eerste Moto3 overwinning binnengehaald door slim gebruik te maken van de fouten van anderen in de laatste ronde. Op 27 september is de volgende race en die is op het circuit van Catalunya.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief