Skip to main content

MotoGP reglement aangepast

Voor het volgende seizoen heeft de organisatie van de MotoGP het reglement op verschillende punten aangepast. Een daarvan is dat strafpunten nog maar een maal tot een straf mogen leiden. Dit heeft als concreet effect dat Valentino Rossi, die door het incident met Marquez in Sepang drie strafpunten heeft ontvangen, bij toewijzing van nog een strafpunt direct wordt getroffen bij de start van de volgende wedstrijd. Door de wijziging in het nieuwe reglement kunnen de drie strafpunten van Sepang niet meer tot een nieuwe straf leiden.

Andere wijzigingen zijn het verplicht stellen van een rugprotector en een certificering van pakken, handschoenen en laarzen, zoals die er al waren voor helmen. Daarnaast bestaat vanaf heden de mogelijkheid een pak of onderdeel daarvan te inspecteren en indien nodig, uit te sluiten van verder gebruik na een crash.

In de Moto2 en Moto3 is het met de nieuwe regelementen niet meer mogelijk om uitgebreid te testen op privé motoren. Was het vorig jaar nog mogelijk om onbeperkt te testen in privésituaties, nu is dat ingeperkt tot slechts 10 dagen, waarbij alleen maar gebruik gemaakt mag worden van motorfietsen met dezelfde cilinderinhoud dan de klasse waarin de coureur rijdt. Bovendien is het gebruik van een Honda CBR600RR voor privé testen voor Moto2 rijders niet meer toegestaan, aangezien deze motor het motorblok bevat van een Moto2 machine.

Foto: Yamahamotogp.com
Met dank aan Motomatters

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws