MotoGP: Quartararo wint zwart omrande race op Mugello.

De race op het circuit van Mugello werd overschaduwd door het overlijden van de 19-jarige Moto3 coureur Jason Dupasquier. De Zwitser kwam gisteren ten val en is vandaag aan zijn verwondingen bezweken. Een aantal coureurs hebben aangegeven niet van start te gaan en er is een minuut stilte in acht genomen om Jason Dupasquier te herdenken.

Bij de opwarm ronde van de MotoGP is het Enea Bastianini die onderuit gaat. Hij lijkt Zarco te hebben geraakt en voordat de race van start kon gaan is het voor de Italiaan einde race. Een goede start van Quartararo maar de Ducati van Bagnaia is uiteindelijk sneller en gaat als eerste bocht één in met achter hem Quartararo en Oliveira. Marc Marquez schuift onderuit en Franco Morbidelli kan hem maar net ontwijken. Marquez krijgt de motor wel weer overeind kan zijn weg vervolgen. Dat kan niet gezegd worden voor de leider van de wedstrijd Bagnaia. Hij gaat ook onderuit maar de Ducati is dermate beschadigd dat doorrijden geen optie is. Jack Miller, op plaats vier, heeft achter zich de beide Suzuki rijders. Zij zijn druk met elkaar aan het stuivertje wisselen waardoor ze de Ducati van de Australiër niet voorbij komen. Het duurt dan ook 4 ronden voordat Rins Miller voorbij gaat. Halverwege de race heeft Quartararo ruim 2 seconden voorsprong op Zarco. De twee Suzuki’s hebben de achtervolging ingezet op de KTM van Oliveira. Met tien ronden voor het einde zit er nog een kleine seconde tussen. Oliveira gaat Zarco voorbij en Mir gaat de Fransman ook voorbij. Quartararo is de onbedreide leider van het veld en Rins vraagt te veel van zijn Suzuki. Hij gaat er hard af en krijgt een DNF achter zijn naam staan. Mir zit vlak achter Oliveira en wacht tot de Portugees een fout maakt. Dit doet hij niet en Mir maakt geen aanstalte om een aanval te plaatsen en neemt genoegen met een derde plaats. Quartararo wint met ruim drie seconden voorsprong op de nummer twee Oliveira.

Bo Bendsneyder kon het goede resultaat van de laatste race geen vervolg geven. Hij kwam als 15e over de streep. De volgende race is volgende week op het circuit van Catalunya.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief