MotoGP: Quartararo wint, eerste podium voor Aprilia

Op het circuit van Silverstone zagen 67.000 toeschouwers dat Pol Espargaro voor de eerste keer met de Repsol Honda van pole position mocht vertrekken. Hij komt goed weg en al snel volgen er meerdere positiewisselingen in het veld. Halverwege de eerste ronde heeft Marc Marquez het met Jorge Martin aan de stok, de beide mannen raken elkaar en even later nog een keer waardoor ze allebei onderuit gaan. Einde race voor beide heren. Aleix Espargaro kan de tweede plaats overnemen van Bagnaia en hij sluit aan achter zijn broer. De Aprilia kan dit niet lang volhouden en Quartararo neemt de tweede plaats over en snel haalt hij ook Pol Espargaro in en heeft hij de leiding van de wedstrijd.

Pol Espargaro kan het tempo niet meer bijhouden en Fabio Quartararo is duidelijk de snelste van het veld want hij kan vrij snel een gat slaan tussen hem en de achtervolgers. Alex Rins komt langzaam maar gestaag naar de voorkant van het veld en halverwege de wedstrijd haakt hij aan bij Aleix Espargaro en aast op een foutje van de Aprilia rijder om de tweede plaats over te nemen. Dit duurde niet lang, Espargaro gaat wijd en probleemloos kan Rins er voorbij. Quartararo heeft 3,5 seconden voorsprong en controleert de wedstrijd. Zijn rondetijden zijn zeer constant, gedurende 12 ronden zit er maximaal 0,6 seconden verschil tussen.

Rins kan niet wegrijden van de gebroeders Espargaro en op een gegeven moment haakt Jack Miller ook aan bij deze club. Met nog 5 ronden te rijden hebben er vier verschillende coureurs kans op de tweede plaats. Bagnaia lijkt een probleem te hebben. Hij valt in een paar ronden tijd terug van plaats 7 naar plaats 13. Ook Pol Espargaro kan niet meer pushen, hij moet lossen van de groep met Alex Rins. In de laatste sector van de laatste ronde is er een mooi gevecht tussen Aleix Espargaro en Jack Miller om de derde plaats. Espargaro is de betere van de twee en haalt het eerste podium voor Aprilia binnen. Rins pakt de tweede plaats en Fabio Quartararo heeft zijn eerste plaats in klassement flink vergoot door deze overwinning.

Foto: Yamaha MotoGP


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief