MotoGP: Pedrosa wint de GP Van San Marino

Op het circuit van Misano werd de GP van San Marino verreden. Dat dit de thuisbasis van Valentino Rossi is moge duidelijk zijn, de tribunes kleurden volledig geel door de vlaggen van de fans. Het is niet Rossi maar Lorenzo die van pole mag vertrekken, hij reed een nieuw pole record. Lorenzo had een erg goede start en komt als eerste door bocht één, achter hem is het Rossi en Viñales. De eerste crash is voor Tito Rabat, hij valt in bocht 16. Hij heeft de motor weer opgepakt en na een bezoek in de pitsstraat weet hij zijn weg te vervolgen. Rossi gaat in de aanval op Lorenzo, luid gejuich vanaf de tribunes volgt als de publiekslieveling de Spanjaard voorbij gaat. De twee fabrieks Yamaha’s rijden op kop maar kunnen niet wegrijden bij Marquez. Viñales heeft moeten lossen en heeft Pedrosa en ook Dovizioso voor moeten laten gaan. Halverwege de wedstrijd is het Pedrosa die het beste ritme heeft en noteerde als eerste een rondetijd van 1:32. Nadat hij Marquez heeft ingehaald klopt hij aan bij Lorenzo. Eenvoudig gaat hij Lorenzo voorbij en Pedrosa gaat met nog 10 rondes te gaan op jacht naar Rossi die 1.2 seconden voorsprong heeft. Het kost hem anderhalve ronde voor hij de aansluiting heeft bij de Yamaha van Rossi. Hij wacht een paar rondes af maar haalt Rossi met zes rondes te gaan in. Gestaag kan Pedrosa wegrijden van Rossi. Redelijk onbedreigd komt Pedrosa als eerste over de finish, Lorenzo pakt de derde plaats en Marquez moet het doen met een vierde positie. Marquez is nog steeds de leider in het kampioenschap, hij heeft 42 punten voorsprong op Valentino Rossi.

Moto2
Zarco mag van pole position vertrekken en stuurt als eerste de bocht in, Thoms Luthi gaat erg wijd en moet van racecontrol zijn gewonnen plaatsen teruggeven. In bocht twee gaat Simeon eraf samen met Pons, Simeon baalt flink maar het is over en uit voor de Belg. Zarco lijkt na 5 rondes een probleem te hebben, hij zakt snel terug naar plaats 6 maar kan wel aansluiting houden bij de kop van het veld. Alex Rins heeft de leiding met daarachter Baldassarri en Morbidelli. Rins heeft een veel betere snelheid dan de rest van het veld en kan relatief eenvoudig wegrijden. Met 14 ronden voor de finish ontstaat er een schitterend gevecht tussen Morbidelli en Lowes. Meerdere malen word er gewisseld van positie maar Alex Lowes is teveel aan het pushen en gaat onderuit. Nakagami is de lachende derde en kan afstand nemen van de achtervolgers. Baldassarri is flink aan het versnellen en pakt iedere rond 0,3 seconden op Rins en een mooi gevecht om de winst lijkt aanstaande. In de voorlaatste ronde heeft Baldassarri aansluiting en hij gaat meteen het gevecht aan en gaat Rins voorbij. Rins wacht voor hij aan gaat vallen, op het moment dat hij aanzet gaat hij wijd en is de tweede plaats het maximaal haalbare voor hem. Nakagami is derde maar Lorenzo Baldassarri wint zijn eerste GP wedstrijd, dit tot groot plezier van het Italiaanse publiek.

Moto3
De kwalificatie van de Moto3 was voor Bo Bendsneyder een teleurstelling. De jonge Rotterdammer mocht vanaf plaats 21 vertrekken en was daar zeker niet tevreden over. De omstandigheden op de racedag zijn zijn goed maar de start is chaotisch als altijd. Bo Bendsneyder zit in het gedrang en krijgt niet de mogelijkheid om naar voren te kunnen schuiven. Bocht 15 is Bendsneyder fataal, de livetiming geeft aan dat hij onderuit is gegaan maar dat de rijder oké is. Einde wedstrijd voor Bo Bendsneyder. De Belg Livio Loi kruipt gaandeweg de wedstrijd naar voren en zit op een gegeven moment in de punten. Vooraan het veld is het Binder die samen met Bastianini los rijden van de rest. Binder heeft een erg grote voorsprong in de strijd om het wereldkampioenschap en doordat Navarro onderuit ging en een DNF noteerde is deze voorspong alleen maar groter geworden. Ronde na ronde is het Binder die aan de leiding blijft rijden met vlak achter zich Bastianini, de voorsprong op de achtervolgers blijft gelijk en het heeft er alle schijn van dat deze twee heren het met elkaar moeten uitvechten wie de eerste plaats gaat pakken. Met 4 rondes voor het eind steekt Bastianini Binder voorbij en lijkt het tactische spelletje begonnen te zijn. Mir is sneller dan de twee heren aan de kop en komt snel dichterbij. Het gat blijkt echter te groot te zijn om mee te kunnen vechten voor de eerste plaats. Brad Binder pakt met een paar bochten voor de streep Bastianini en pakt de eerste plaats en heeft nog maar 19 wk punten nodig om wereldkampioen te worden. Bastianini is tweede en Mir pakt de derde plaats. Livio Loi heeft ook punten bij kunnen schrijven door te finishen als 13e.

Foto: Hondaproracing.com


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief