Skip to main content

MotoGP Misano: Bagnaia wint, Dovi gaat met pensioen.

Het Misano World Circuit Marco Simoncelli was vandaag het toneel van de 14E ronde van het 2022 MotoGP kampioenschap. Het zal de laatste race zijn van Andrea Dovizioso, hij zal na vandaag de helm aan de wilgen hangen en stopt als MotoGP coureur. Zo’n 101.000 mensen bezochten dit weekend het circuit, een flink stuk minder dan in 2019. Toen waren er totaal 158.000 bezoekers aanwezig over het gehele weekend.

Jack Miller mag voor het eerst in vier jaar weer van pole position vertrekken. Naast hem Bastianini en Marco Bezzecchi. De eerste niet Itaiaanse motor is die van wk-leider Fabio Quartararo op de achtste startplek. Bij de start is het meteen dringen geblazen om door bocht één heen te komen. Zarco, Pirro en Pol Espargaro gaan samen eraf. Halverwege gaat Jack Miller onderuit en ook Marco Bezzecchi in onderuit gegaan. Ook Fabio Di Giannantonio gaat omderuit, het heeft er alle schijn van dat de coureurs moeite hebben om grip te kunnen vinden op het asfalt van Misano. Bagnaia ligt op kop met achter hem Viñales en Bastianini. Quartararo komt langzaamaan naar voren toe, haverwege de race heeft een kleine seconde achterstand op Luca Marini die op de vierde plaats rijdt. Bagnaia lijkt te versnellen en trekt daarmee de kopgroep wat uit elkaar. Quartararo trekt dit tempo niet en laat de vier gaan. Bastianini gaat Viñales voorbij en sluit aan bij Bagnaia. Deze twee heren nemen afstand van de rest en met nog 4 ronden te gaan lijkt het er op dat zij uit gaan maken wie hier op de hoogste trede mag gaan staan. Bastianini probeert het in de laatste ronde maar kmt verkeerd uit. Op de streep werd het beslist, Bagnaia had 34 duizenste voorsprong op Bastianini. Viñales pakt de derde plaats.

In de Moto2 vertrok Bendsneijder vanaf P14 en door een akkefietje tijdens de kwalificaties moest hij een long lap penalty uitvoeren, dit moest hij doen in de eerste drie ronden. Dit kostte hem 7 plaatsen. Hij zakte flink terug in het veld maar kon toch nog goed naar voren komen. De vele valpartijen in het veld hielpen daar ook aan mee en hij eindigde als twaalfde. Zonta van de Goorbergh startte vanaf P26 maar ging onderuit in de bocht vier in de eerste ronde. Hij stapte nog wel op maar kon een goede klassering wel vergeten, hij geeft er op een gegeven moment ook de brui aan en stapt af.

De eerstvolgende race is op 18 september op het circuit van Aragón in Spanje.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws