MotoGP: Lorenzo wint wederom

Op het circuit van Catalunya werd de 7e race om het MotoGP kampioenschap verreden. Jorge Lorenzo realiseerde zijn eerste poll position ooit op de Ducati. De start verliep niet helemaal goed voor de Spanjaard, zijn landgenoot Marquez had de beste start en kwam als eerste door de eerste bocht. Iannone volgde hem en als derde Lorenzo, de Suzuki coureur valt meteen Marquez aan maar gaat wijd. Dit kost hem de tweede plaats en moet achter Lorenzo aansluiten. Het was het Lorenzo die Marquez aan het einde van het rechte stuk eruit kon remmen en nam daarmee de eerste plaats over. Met Lorenzo aan kop gaat het tempo flink omhoog en de rest kon niets meer doen dan alleen maar volgen. Lorenzo en Marquez rijden samen weg van de rest. Dovizioso reed op de derde plaats en probeerde bij de twee koplopers aan te klampen. In de 9e ronde raakte hij de voorkant van de Ducati kwijt en was het einde wedstrijd voor hem. Rossi nam de derde positie van hem over met achter hem Pedrosa.

Foto: Ducati.com

Voor de beide Suzuki’s zat het niet mee. Iannone verloor een aantal plaatsen en kon het tempo niet volgen en Alex Rins parkeerde zijn Suzuki in de pitbox, deze moest zijn wedstrijd staken door technische problemen. In het midden van het veld probeerde Nakagami Bradley Smith in te halen maar verloor de voorkant, dit resulteerde erin dat hij in zijn val ook Smith mee nam. Voor beide coureurs een DNF. Vooraan is het nog steeds Lorenzo op de eerste plaats en heeft een gaatje geslagen van een kleine twee seconden ten opzichte van Marc Marquez. Tito Rabat reed keurig op de negende plaats maar aan het einde van het rechte stuk komen er vlammen achter het kuipwerk van de Ducati vandaan. Enig bluswerk was nodig om de vlammen te doven. Tijdens de laatste paar rondes zijn er geen positiewisselingen meer aan de voorkant van het veld. Jorge Lorenzo komt als eerste onder de finishvlag door met een ruime voorsporong op Marquez, Rossi pakt de derde plaats en ziet de achterstand in het kampioenschap op Marquez iets groter worden.

 Voor Bo Bendsneyder was het een teleurstellend weekeinde.Hij startte vanaf de 26e plaats maar door een schuiver eindigde de race voor hem al vroeg. Het was de tweede opeenvolgende race waar de Nederlander de finish helaas niet wist te halen. Over twee weken liggen er nieuwe kansen voor de 19 jarige Teck3 coureur, dan is de Dutch TT op het circuit van Assen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief